Home Новини сучасних технологій Чи справді темний режим впливає на автономність смартфона

Чи справді темний режим впливає на автономність смартфона

0

Зараз найбільшою популярністю користуються смартфони з OLED/AMOLED дисплеями, оскільки якість зображення на таких дисплеях в рази вища, ніж на традиційних IPS дисплеях. Хоча яскравість та чіткість зображення на таких дисплеях справді вражає, але в них є також своєрідні недоліки, серед яких варто відмітити часте вигорання дисплеїв, та зменшення автономності смартфонів. Рекомендацій щодо підвищення автономності для смартфонів з такими дисплеями достатньо, але найпоширеніша це використання темної теми на смартфоні. Зараз же спробуємо вияснити, чи справді темний режим впливає на автономність смартфона і на скільки ефективний перехід на темний режим.

Як відомо, всі смартфони, які отримали OLED/AMOLED дисплеї отримують таку функцію як Темний Режим, який в першу чергу корисний тим, що його практично використовувати в темний час, тобто вночі. Тепер стосовно автономності. Було багато досліджень на цю тему і в більшості випадків стверджується, що при використанні такого режиму приріст автономності присутній, але тут багато чого залежить від користувача смартфона.

Як стверджують експерти, різницю в автономності відчують ті власники смартфонів, які раніше використовували на смартфоні яскравість на 100% і використовували стандартний білий (світлий) режим. В такому випадку, при переході на Темний Режим, можна отримати збільшення автономності на 35-50%.

У випадку із використанням адаптивної яскравості дисплея і переході на Темний Режим, то приріст автономності вже не буде таким суттєвим і складе близько 5-10%, що вже не настільки відчутна різниця.

Який можна зробити висновок з цього? Перехід на Темний Режим буде ефективним тільки тим користувачам, які використовують максимальну яскравість, а ті користувачі, які використовують адаптивну яскравість, різницю сильну не відчують.

Також варто відмітити, що ОС Android взагалі не враховує Темний Режим в розрахунку енергоємності, тому використання Темного режиму зводиться тільки до комфорту, при користуванні смартфоном.

Також нещодавно було названо 5 способів звільнити місце на Android – смартфоні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version