Home Новини сучасних технологій Чим загрожує установка неліцензійної версії Windows

Чим загрожує установка неліцензійної версії Windows

0

Усі знають, що для комп’ютера найкраще встановлювати ліцензійну операційну систему та усі програми. Так не буде ніякої шкоди, все законно та захищено. На жаль, не усі, хто встановлює Windows, роблять це правильно та якісно. Коли в користувача щось стається із ОС, то він відразу починає шукати в інтернеті людину, яка її встановить. Зараз є дуже багато майстрів, які просять невеликі гроші за послуги, але проблема в тому, що і ОС у них взагалі неліцензійна, а завантажена десь з піратського сайту. Усі програми, які пропонують такі спеціалісти теж будуть без ліцензії.

Закон не може стояти в стороні таких дій. Правоохоронці намагаються вичисляти таких заробітчан і карати згідно законів. На жаль, не усіх майстрів можна швидко зловити. Є такі, які піклуються про свою безпеку. Вони діють обережно та так, щоб їх не запідозрили в незаконній діяльності. Такі спеціалісти за гроші вам зможуть встановити демо версію або точну копію, але безкоштовну. Або ж є варіант, що вони просто вам дадуть усі ключі для самостійного завантаження. З такими майстрами тяжче боротись, бо вони більш продумані.

Цікаво: Відомо, як правильно вимикати оновлення Windows

Інша частина спеціалістів мають за мету заробити більше грошей. Якщо клієнт може платити, то вони встановлять все що захочеться. От таких найбільше і ловлять.

Як це відбувається? Людина телефонує на номер з оголошення та домовляється про встановлення Windows. Майстер приходить додому, робить свою роботу, а в цей час усі дії фіксуються на камери (відео, фото). Як усі докази зібрані, в квартиру заходить представник правоохоронних органів, вилучає усі докази + сам комп'ютер та затримує порушника. Звісно, за такі дії серйозного покарання в вигляді позбавлення волі не буде, але от штраф та умовний термін цілком можливий. До речі, штрафи у таких справах зовсім не маленькі.

Багато ось таких майстрів не дуже бояться порушувати закон, адже правоохоронці ганяються не за окремими спеціалістами, а за цілими компаніями, які пропонують послуги встановлення Windows. Вони широко розповсюджують неліцензійні версії, а це вже стає проблемою. Хоча, якщо людина вирішить пожалітись на майстра в поліцію, то і його буде покарано після доказу незаконної діяльності.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version