Home Новини сучасних технологій Що зручніше: паперова книга чи електронна?

Що зручніше: паперова книга чи електронна?

0

Чим далі, тим більше людей користуються електронними книгами, а паперові купують все менше. Не дивлячись на це, звичайні книги ніколи не пропадуть з полиць магазинів, а книгарні як існували, так і будуть. Не можна однозначно сказати, який формат читання кращий, зручніший та приносить більше задоволення. Це все індивідуально. Але поговоримо ми сьогодні про обидва види.

Розпочнемо із звичайних паперових книг. Є читачі, які окрім них більш нічого не сприймають. Вони не хочуть користуватись електронними пристроями. Їх можна зрозуміти, адже книги, це не просто історії на папері, це особлива атмосфера та настрій. Якщо враховувати тільки відчуття, то ніщо не зрівняється з перегортанням сторінок в затишній атмосфері з чаєм та тьмяним світлом лампи. Окрім цього, читач завжди бачить скільки прочитано та скільки ще залишилось. Книги створені, щоб дарувати людям емоції, а багато хто їх може отримати лише від друкованих видань.

Цікаво: Названо 10 причин, чому електронна книга краще паперової

А тепер поговоримо про електронні книги. Їх є велика кількість різних в залежності від моделі, функцій, ціни. Насправді, вони мають дуже багато переваг. Ну по-перше, це маленький розмір та вага. Людина може взяти електронну книгу будь-куди і вона не буде заважати. Це дуже зручно, адже вага її менша, ніж у друкованої книги. На неї можна завантажити величезну кількість книжок, скільки пам'ять дозволить, стільки і скачуйте. Враховуючи те, що електронні варіанти книг мають малий обсяг, то носити із собою можна мало що не цілу бібліотеку. Буває, що трапляється якась цікава книга і ви вирішуєте її прочитати пізніше, так от щоб не забути назви, можна відразу її завантажити і нехай чекає своєї черги.

В сучасних електронних книгах все зроблено для комфорту користувача. Ваші очі ніколи не втомляться, адже можна вибирати зручний режим яскравості та розмір шрифту. Не важливо чи вдень, чи вночі ви вирішили почитати, комфортно буде в будь-якому разі. Якщо встановити правильний режим, то сторінку в електронній книзі буде дуже важко відрізнити від надрукованої. Хіба що торкнутися потрібно буде.

Електронні книги мають доступ до інтернету і через звичайний браузер можна завантажити будь-що, тобто вам не потрібно користуватись додатковими пристроями, щоб мати бажані книги. До речі, ціна на скачування книг в рази нижча, ніж в книгарнях на друковані видання. Різниця може бути в 3, а то і в 5 разів. Окрім цього, є ще велика кількість сайтів, де книги взагалі безкоштовні, правда вибір там менший.

Варто прчитати: Класичні ігри “Аладдін”, “Король Лев” та “Книга Джунглів” виходять на консолях нового покоління

Додаткові функції теж досить таки потрібні. Ось наприклад, в електронних книгах часто вмонтовані словники. Якщо ви читаєте щось на іноземній мові і не знаєте значення слова, то не потрібно залазити в інтернет і довго його шукати. Словник сам швидко справиться з перекладом. Також в сучасних моделях великий об'єм пам'яті, чудова батарея, є роз'єм на навушники та багато багато іншого.

Не важливо, який ви оберете спосіб читати книжки. Головне, щоб ви це робили з задоволенням. Пам'ятайте, що книги в першу чергу повинні викликати емоції, створювати відповідну атмосферу та давати можливість людині відпочити та відволіктись. Якщо ви любите читати, то і паперова, і електронна книга підійде для цього.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version