Home Новини сучасних технологій Декілька ознак, що ваш телефон зламали

Декілька ознак, що ваш телефон зламали

0

У людей на смартфонах зберігається дуже велика кількість важливої інформації. Саме через це шахраї постійно намагаються створити спосіб викрасти її. Які б захисти не були встановлені на телефон, все одно це не гарантія повної безпеки. Сучасні віруси, які розміщені в додатках, з легкістю можуть зламати телефон і на Android, і на iOS. Є декілька ознак того, що шкідлива програма у вас на пристрої і він зламаний. Нижче можна з ними ознайомитись.

Перш ніж визначати, чи все гаразд з вашим смартфоном, переконайтесь, що він ніде не поломаний, бо буває, що звичайна несправність телефону дуже схожа на зараження вірусами. Якщо ж ви впевнені, що з пристроєм все точно в порядку, тоді читайте перелік речей, на які варто звертати увагу.

Цікаво: Відомо, як месенджери можуть нанести шкоду українцям, та їхнім смартфонам

  1. Телефон став швидко розряджатись.Якщо ви помітили, що батарея добре тримала заряд, а тут різко почала розряджатись, це привід задуматись чи не встановили ви собі якусь шкідливу програму. Справа в тому, що усі віруси працюють у фоновому режимі, постійно. Якщо ви бачите, що смартфон сильно нагрівається та розряджається в той час, як ви з ним нічого не робите, то це ймовірно працює вірус. Але може бути і таке, що просто прийшов час замінити акумулятор.
  2. Набридлива реклама. Якщо ви помітили величезну кількість реклами на своєму смартфоні, це може свідчити про наявність "шкідника", який таким чином перехоплює ваші дані. Це працює так: ви заходите на сайт (онлайн-банкінг), вносите свої дані, а шахраї їх копіюють собі. Досить небезпечно, адже так можна і без грошей залишитись.
  3. Смартфон став гальмувати. Бувають випадки, коли телефон новий, повністю справний та швидкий, а тут в один день починає так повільно працювати, що це неможливо не помітити. В такому разі є три варіанти, або у вас багато програм запущених в фоновому режимі, або ви встановили якісь оновлення ОС, або у вас з'явився вірус. Якщо ви нічого особливого з телефоном не робили, а гальмувати він почав, то швидше за все так працює шкідлива програма.
  4. Швидко закінчується мобільний інтернет.Віруси та усі шкідники працюють за рахунок інтернету, якщо ви помітили, що Гб закінчились дуже швидко, а ви навіть ними не користувались, то ймовірно, це щось, що завдасть шкоди вашому пристрою. Уважно прослідкуйте, чи немає на ньому небезпечних програм.
  5. Програми вимикаються самі по собі.Буває, що ви працюєте в програмі і різко вона закрилась, повністю вимкнулась. Якщо таке трапилось один раз, нічого страшного, а от регулярне вимкнення додатків вже говорить про наявність вірусів.
  6. Різні дії на телефоні без вашої участі.Якщо телефон лежить собі і ви його не рухаєте, але на ньому постійно щось відкривається, натискається, вмикаються програми тощо, це привід перевірити його на наявність вірусів. Але потрапляння води та пошкодження дисплею теж можуть спровокувати таку дивну активність. Тому спочатку переконайтесь, що не було ніяких механічних пошкоджень.
  7. Проблеми з електронною поштою.Наприклад, ви зайшли на свій e-mail, а там є повідомлення, які прочитані, але не вами. Може бути звісно варіант, що ви просто випадково це зробили. Хоча, якщо ви впевнені, що такого не було, то це може робити вірус.
  8. Незрозумілі входи в обліковий запис.Буває, що на телефон неочікувано приходить сповіщення про вхід у ваш обліковий запис. Якщо ви впевнені, що не робили цього і ніхто інший не знає паролю, то швидко приймайте рішення, чистіть телефон та перевіряйте на наявність вірусів.

    Це найбільш розповсюджені ознаки зараження смартфона, але на жаль, точно передбачити, як буде себе поводити вірус, неможливо. Для безпеки своїх даних краще ставити кругом надійні паролі, подвійні захисти, сканувати відбитки пальців та встановлювати антивірус. Чим більше заходів безпеки, тим надійніше захищені дані. А якщо ви думаєте, що телефон таки заражений шкідливими програмами, то перше, що потрібно зробити, це скинути налаштування до початкових (заводських). Ця дія очищає пристрій від деяких вірусів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version