Home Новини сучасних технологій Названо найтиповіші помилки при виборі нового смартфона

Названо найтиповіші помилки при виборі нового смартфона

0

Всі ми, в більшій чи меншій мірі, залежні від стереотипів, нав’язаних суспільством. Впливають вони на нас і при покупці нового смартфона. Щоб уникнути помилок, які найчастіше трапляються при виборі гаджету та не затьмарити радість від покупки, прочитайте нашу статтю. В ній ми зібрали найтиповіші омани людей, які в майбутньому призводять до розчарування пристроєм.

Помилка 1. Купівля флагманських моделей, не аналізуючи їх

При випуску флагманських моделей часто працює маркетинг. Відомі компанії люблять завишати ціни на такі моделі. Менш відомі бренди, флагманського рівня смартфони будуть цінити дещо нижче, щоб привернути увагу покупців. Тому враховуйте все це при виборі.

Також флагмани бувають інколи вузько спрямовані. Тому Ви можете отримати апарат, який не відповідатиме Вашим запитам. Для прикладу, хороший ігровий смартфон Black Shark має посередні можливості камери.

Звичайно є моделі, які мають широкий спектр можливостей і хороші у всьому, але ціни на них будуть вищими від флагманських смартфонів середнього рівня. В будь-якому випадку, зверніть увагу на характеристики моделі, а тоді вже думайте, вартує вона витрачених грошей чи ні.

Цікаво: Відомо, чому сучасні смартфони такі проблемні.

Помилка 2. Надмірно роздута статусність iPhone

Цей стереотип дає можливість компанії Apple заробляти лишні гроші. Адже, для людей, які сліпо вірять всьому, що їм говорять інші, iPhone залишаються найкращими серед смартфонів.

На сьогоднішній день це не так. Продукція не встигає за конкурентом на операційній системі Android. Технології останніх уже вирвались вперед. Посудіть самі – OLED-матриці в Apple-продукції з’явилися не так давно, частота оновлення кадрів досі не вища 60 Гц, хоча у пристроях на Android давно використовується частота 120 Гц навіть у середньому ціновому сегменті. До недоліків можна віднести і закриту операційну систему iOS, яка обмежує своїх користувачів щодо встановлення сторонніх додатків.

Ускладнений обмін даними з іншими пристроями теж не можна назвати плюсом.

Користувачі, які звикли до пристроїв Apple говорять, що користуватися ними дуже просто і зручно. Але ми вважаємо, що це справа звички і, якщо

Ви в минулому користувалися ОС Android, то Вам так само прийдеться звикати та перший час дратуватися. Тому радимо Вам придивитися до телефонів на Android, адже за такі гроші, як коштує iPhone, можна отримати багатофункціональний сучасний пристрій з новими технологіями та масою можливостей.

Цікаво: Названо основні причини, чому смартфони із скляним корпусом не варто купувати.

Помилка 3. Купувати нові моделі першими після презентації

Цей розділ ми присвячуємо тим користувачам смартфонів, які дуже люблять купувати гаджети, які тільки що з’явилися в продажі. Вони заздалегідь цікавляться виходом новинок, чекають на них.

Не варто поспішати. Тому, що виробники перший час після презентації новинки, ще дотягують модель та виправляють виявлені помилки. Так роблять всі і це нормально. Тому, якщо вже Вам все-таки хочеться купити новинку, то зачекайте хоча б пару місяців. За цей період варто прочитати відгуки людей, які побігли і відразу купили цей телефон. Можливо, Вам взагалі відпаде бажання його купувати, та Ви оберете собі якусь іншу модель.

В інакшому випадку, Ви можете спостерігати, як на Вашому новому апараті виправляють помилки розробники.

Цікаво: Названо найкращі маленькі смартфони в 2022 році.

Помилка 4. "Вестися" на рекламу

Реклама – це маркетинговий хід, який коштує виробнику грошей. Тому, чим більше буде розкручений телефон, тим дорожче він коштуватиме. Невже Ви хочете переплачувати за рекламу?

Крім цього, як правило рекламують моделі, які мають не дуже гарні характеристики, або дорогі моделі з великим набором функцій, які не розраховані на середній бюджет.

Щоб обрати хороший смартфон з таким функціоналом, який необхідний саме Вам, треба витратити трохи більше часу. Поцікавтеся самі запропонованими на ринку телефонами, порівняйте їхні характеристики та оберіть те, що буде задовольняти Ваші потреби.

Цікаво: Названо смартфони, камери яких знімають краще, ніж в Apple iPhone.

Помилка 5. Слухати продавців-консультантів та вибирати смартфони на основі їхніх рекомендацій

Ми не радимо Вам слухати консультантів у магазинах з технікою, тому що вони необ’єктивні. Як правило, їм платять відсоток від продажу певних моделей, чи певних брендів, тому вони і нав’язують саме цей товар.

Ваша обізнаність в питанні буде найкращим для вас орієнтиром. Тому поцікавтеся наперед смартфонами, визначте для себе приблизну вартість того, що будете купувати. Так Ви зможете відкинути лишнє і прийти в магазин, уже маючи картину в голові.

Як варіант, можна послухати думку експертів про телефони, або користувачів з досвідом. Таких оглядів на YouTube вистачає. Вам розкажуть все детально та порівняють можливості моделей, якщо Вам самому лінь шукати інформацію.

Цікаво: Названо Android-смартфони, які були випущені в 2021 році і підтримують бездротову зарядку.

Помилка 6. Не вибирати смартфон під свої, індивідуальні потреби

Обирайте модель смартфона, виходячи виключно з Ваших потреб. Інколи буває, що людина купить потужний пристрій, який довго тримає зарядку, а камера в ньому неважної якості. І тут починається невдоволення. Адже, користувач хотів більше всього робити якісні знімки.

Радимо, перед покупкою, виділити, які характеристики у Вас в пріоритеті, а тоді обирати смартфон, виходячи з цього. Так само варто почитати, що кажуть професіонали про ту чи іншу модель, погуглити інформацію в Інтернеті.

Помилка 7. Не враховувати відсутність підтримки телефона деякими виробниками.

Компанії, які з’явилися нещодавно на ринку телефонів, можуть не надавати підтримки своїм пристроям. Це ж саме стосується маловідомих брендів.
Вам би, мабуть, не хотілося мати смартфон без регулярних оновлень системи, адже з часом Ви будете відчувати обмежені можливості пристрою.

Підтримка включає в себе оновлення функцій системи до актуальних на сьогодні версій. Те ж саме стосується антивірусних програм. Також виробники оновлюють ОС, додаючи нові опції для Вашої зручності.
Через це, ми і не рекомендуємо Вам купувати смартфони маловідомих брендів, тому що вони не підтримують свої моделі після їх випуску. Також необхідних деталей для заміни, при поломці телефону, Ви можете не знайти на ринку.

В противагу, відомі та з досвідом бренди, навпаки довго підтримують застарілі моделі, регулярно присилаючи оновлення. Наприклад, в кінці минулого року, Xiaomi презентував нову оболонку, яку отримають також і не нові моделі.

Цікаво: Відомо, чому деякі смартфони називають флагманськими і чим вони відрізняються від звичайних.

Помилка 8. Купівля пристрою в кредит

Ми вважаємо, що краще обрати новий гаджет серед тих моделей, вартість яких Ви можете собі дозволити, аніж купувати його в кредит. Тому, що смартфон, за час виплати, стане точно не актуальним на ринку, Ви можете захотіти вже новий телефон, а ще доведеться оплачувати цей. Тому, що кредити дають терміном навіть на 2 роки.

Ще гірше, якщо смартфон зламається, поб’ється, або його поцуплять. Прийдеться терміново купувати новий та ще й виплачувати старий телефон.

Якщо ж Вам потрібно терміново купити новий пристрій, а інших варіантів для оплати немає, то виберіть хоча б магазини, де Вам запропонують оплату частинами, або безвідсотковий кредит. Так Ви зможете зекономити частину коштів.

Висновок

Висновок з цієї статті напрошується такий – щоб купити гаджет, яким Ви будете з радістю користуватися, необхідно трохи поцікавитися цим питанням завчасно - прочитати характеристики, порівняти моделі різних брендів, вивчити ціни та почитати відгуки користувачів. Обирайте пристрій з тим функціоналом, який потрібен індивідуально Вам і не гоніться за статусом.

Також нещодавно було Названо смартфони Samsung, які варто обрати в 2022 році.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version