Home Новини сучасних технологій Відомо, чому сучасні смартфони такі проблемні

Відомо, чому сучасні смартфони такі проблемні

0

Ви, як напевно і всі користувачі смартфонів, звертали увагу на те, що сучасні смартфони дуже проблемні. Вони мало того, що стали неймовірно дорогими і вже давно пересягнули за відмітку в 1000 доларів (і навіть понад 2000 доларів), чим перевершують навіть більшість ПК та ноутбуків, але одночасно не стали й кращими. Чому ж так відбувається? Чому смартфони, а по сумісництву телефони, стали розкішшю, але при цьому залишилися такими ж проблематичними пристроями, як це було 10 років тому? Спробуємо з цим розібратися.

В першу чергу варто відмітити, що зараз смартфони використовуються не тільки для дзвінків або набору текстових повідомлень, вони стали більше комп'ютерами, але такими бюджетними, за ціною ігрових. Як ми писали вище, подорожчання смартфонів з року в рік кардинально нічого не змінює в їхньому функціоналі або можливостях, це ті самі пристрої, які були актуальними 5-10 років і з тими ж проблемами, тільки тепер вони загорнуті в гарні корпуси (не завжди), яскравіші, швидші (також не завжди) і називаються якось інтригуюче.

Цікаво: Перераховано смартфони компанії Apple, які не отримають оновлення iOS 16.

В цілому, не дивлячись на те, які вони стали, такі глобальні проблеми, як крихкість, коротка автономність, проблеми з комплектуючими та швидкодія (яка з часом втрачається) і тому подібне, так і не були вирішені і стають ще більш болючими, коли купуєш смартфон за 1000+ доларів.

Чому так відбувається? Відповідь досить очевидна - виробники смартфонів роблять все, щоб ми частіше купували нові смартфони, аргументуючи це тим, що світ швидко змінюється, акумулятори все рівно будуть розряджатися, екрани все рівно будуть розбиватися, процесори будуть вдосконалюватися, ОС будуть оновлюватися і тому подібне.

Окрім цього, виробники смартфонів зараз займаються не тільки виробництвом смартфонів, а ще аксесуарів у вигляді фітнес-браслетів, смарт-годинників, навушників і тому подібне, роблячи свої екосистеми і даючи нам зрозуміти, що ці аксесуари будуть ідеально працювати тільки з їхніми смартфонами. Таким чином, виробники підстраховують себе на випадок, якщо всі вирішать відмовитися від смартфонів і тоді аксесуари стануть виходом із складної фінансової ситуації.

Цікаво: Названо безпечний спосіб завантаження додатків на смартфон.

Стосовно високої вартості смартфонів ще хочеться виділити декілька слів. Виробники запевняють нас, що вартість обгрунтована тим, що ми отримуємо нові смартфони із сучасними функціями та оснащенням, але на ділі, більшість функцій нам непотрібні. Для прикладу, бездротова зарядка в рази гірше звичайної, навіть не швидкої зарядки і виникає цілком логічне запитання - який її сенс? На нашу думку, це не більше, ніж маркетинговий хід, який можливо, колись себе виправдає.

Те саме стосується й захисту екранів. Цінник стає вищим через те, що смартфони стали отримувати міцніше скло, але щось не пригадується той факт, щоб зараз власники смартфонів не ходили в сервісні центри і не змінювали свої розбиті дисплеї.

Так можна продовжувати довго, оскільки це стосується й камер, й акумуляторів і всіх інших комплектуючих.

Цікаво: Відомо, чому деякі смартфони називають флагманськими і чим вони відрізняються від звичайних.

Що можна сказати на кінець? Очікувати на смартфон, який буде "ідеальним" і без проблем, не варто, такого просто не випустять і в кожній новій моделі будуть свої певні болючі місця, які будуть змушувати вас періодично ходити в сервісні центри і періодично додатково виплачувати певні суми за свої смартфони.

Цікаво: З кожним роком з‘являються все більш розвинуті смартфони. Чи варто їх постійно оновлювати?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version