Home Новини сучасних технологій Що таке PUK-код та де його шукати?

Що таке PUK-код та де його шукати?

0

На сьогоднішній день є чимало способів захисту інформації на Вашому смартфоні. І з кожним роком виробники стараються вигадати нові, більш вдосконалені методи захисту. Раніше розблоковувати телефони можна було за допомогою PIN-коду. Тепер ще додалися за допомогою сканування відбитку пальця, за допомогою графічних малюнків, FaceID.

Проте, не менш потрібним для користувачів, є захист інформації, яка знаходиться на SIM-карті. Робити це край важливо. Адже, з прив’язкою до неї, ми робимо різні реєстрації в Інтернеті, які пов’язані з фінансами, реєструємо банківські рахунки, встановлюємо додатки, на яких знаходиться наша конфіденційна інформація та, знову ж таки, особисті кошти. Тобто все, що пов’язане з фінансами на телефоні, прив’язане до SIM-карти.

Цікаво: Відомо, що робити, якщо виникли проблеми із встановленням SIM-картки.

Захистити інформацію на сімці можна за допомогою PIN-коду. Про це знають майже всі власники телефонів. Коли Ви вмикаєте пристрій, або перезавантажуєте його, автоматично з’являється вікно, де Ви маєте прописати PIN-код. В іншому випадку, Ви не потрапите до свого телефону.

Але мало хто знає, що мобільні оператори прописують також ще й PUK-код для тих же цілей. PUK-код - це другий рівень захисту SIM-карти від мобільного оператора. Він прописаний у Вашому пакеті документів, який продавався разом з карткою та складається з восьми цифр. Інколи мобільні оператори його вказують на самій пластиковій картці-основі.

В налаштуваннях телефону є опція, яка дозволяє вмикати або вимикати прописання PIN-коду при завантаженні. Тобто, перший рівень захисту сімки Ви можете вимкнути. Ми рекомендуємо Вам цього не робити та лишити на телефоні подвійний захист. Чому так, опишемо далі.

При встановленому PIN-коді, якщо хтось матиме намір отримати доступ до Вашої картки, у нього буде лише три спроби підібрати правильний набір цифр. Якщо ж зацікавлена особа не знає точно Вашого PIN-коду, то після трьох неправильних комбінацій, SIM-карта заблокується. Така ситуація може навіть трапитися з власником телефону, якщо він раптом забув свій PIN-код або ввів його навмання.

Цікаво: Названо 7 фактів про SIM-карту, які більшість могли не знати.

Після неправильних трьох спроб введення PIN-коду, телефон робить Вам запит на введення PUK-коду. Якщо Ви являєтесь власником картки, то шукаєте документи на неї, де прописаний PUK-код, та вводите його у відповідне вікно. Все, проблеми немає – SIM-карта розблокована. Якщо ж стороння особа буде підбирати вісім цифр PUK-коду навмання, то шансів добратися до картки у неї немає. Після десяти таких невдалих спроб SIM-карта заблокується назавжди.

Якщо такі невдалі дії зробить сам власник картки, то він зможе замовити лише перевипуск її. При умові, що Ви загубили документи з Вашої сімки, радимо Вам звернутися до салону оператора зв’язку з паспортом. Там Вам нададуть необхідну інформацію.

Як бачите, два коди захисту, прописані виробниками, надійно захищають інформацію на SIM-картці. Тим більше, що документи на сімку десь заховані в шафі серед купи інших документів, які важко знайти навіть власнику картки.

Також нещодавно було названо основні ознаки того, що вашу SIM-карту потрібно замінити.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version