Реклама

Декілька правил, які допоможуть зберегти батарею на iPhone на довгі роки

Останні Новини

Як відомо, в смартфонах найбільш вразливе місце – це їх батарея. Вона має схильність деградувати та починати погано працювати вже через півтора-два роки. З iPhone історія така ж сама. Всі функції та й зовнішній вигляд може бути такий самий як при покупці, а от автономність падає з кожним разом. Одні скажуть, що можна замінити батарею та й все, але це не дешево. Інколи краще купити новий пристрій. Або ж найкращим варіантом буде дотриматись наступних правил та вберегти на довший період акумулятор від пошкодження.

Найголовніше - не давати перегріватись. Будь-який пристрій, що має батарею, страждає від високих та низьких температур. Якщо говорити про iPhone, то оптимальна температура для його робити десь 10-25 градусів. На морозі або на сильній спеці не рекомендовано ним користуватись. Звісно, якщо потрібно відповісти швидко на дзвінок чи відписати, то нічого страшного, але тривале використання призведе до пошкодження батареї. В спеку влітку краще тримати телефон в кишені і не діставати без причини. На батарею впливає і сонце, і висока яскравість екрану, без якої ви просто нічого не будете бачити, тому, якщо ви знаходитесь на сильній спеці або холоді, краще тримайте пристрій в сумці чи кишені.

Цікаво: Відомо, як увімкнути або вимкнути Bluetooth на iPhone та iPad

Наступне правило - не розряджайте пристрій до 0%. Це питання спірне, бо одні кажуть, що це ніяк не впливає на техніку, а інші переконують, що це дуже небезпечно і варто дотримуватись правила 20-80%. Насправді і та, і та думка не до кінця правильна. Розряджати телефон до 20% і знімати із зарядки коли буде 80% не зручно, бо як за цим вслідкувати? Окрім цього виходить, що 40% заряду завжди не задіяні, а це також не дуже радує. Але от думка про те, що розряджання до 0% шкідливо - дійсно правильна. Телефон після повного розряджання не може функціонувати поки не увімкнути його до розетки. Навіть після цього треба дочекатись поки зарядиться хоча б на кілька % і тоді лише увімкнеться. Це дуже шкодить акумулятору, бо він витрачає багато ресурсу туди, де не потрібно. Останнє правило стосується простою. Ну буває таке, що людина певний час не планує користуватись iPhone, в такому разі не заряджайте його на 100%, краще нехай це буде 50-80%. Це не просто порада спеціалістів, так каже сам виробник. Зарядили пристрій на тих 80% і відклали. Потім час від часу треба дивитись чи батарея не розрядилась повністю, бо це як ви вже зрозуміли, погано впливає також. Навіть якщо iPhone довго лежить не задіяний, його треба час від часу ставити на зарядку, особливо якщо заряд впав нижче 10%. Такі дії допоможуть утримувати нормальний стан акумулятора. Коли не користуєтеся пристроєм, краще вимикати інтернет, Bluetooth та інші з'єднання. Таким чином батарея не буде сідати.

Не дивлячись на те, що є такі правила і можливо ще багато інших, батарея не буде ідеально працювати вічно. Відстрочити її деградацію можна, але не на тривалий час. Рано чи пізно треба буде замінювати смартфон або ж батарею. Щоб перевірити в якому вона стані і чи слід вже задумуватись про заміну, відкрийте налаштування на пристрої, там знайдіть розділ Акумулятор, далі пункт Стан акумулятора та Максимальна ємність. Якщо там буде показник нижчий ніж 85%, а особливо нижче 80%, то її обов'язково треба замінити найближчим часом.

Отож, заміни акумулятора на смартфоні не уникнути аж ніяк. Це задоволення не дешеве і не всі хочуть таким займатись, але нічого не вдієш. Поради щодо користування допоможуть тимчасово, але не на довго. Для заміни батареї треба звертатись лише в авторизовані сервісні центри і шукати лише оригінальні деталі. Лише в такому випадку буде гарантія, що телефон буде працювати добре та не вийде з ладу.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Xiaomi не перестає дивувати, продовжуючи представляти справді вражаючі смартфони

Компанія Xiaomi не перестає дивувати, продовжуючи представляти справді вражаючі смартфони. Якщо бути точним, то смартфони вийшли під брендом POCO,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -