Реклама

Декілька правил, щоб флешка працювала довше

Останні Новини

Флешки для збереження даних є практично у кожного. Здається такий простий пристрій, які можуть бути правила користування? Вставив, записав дані і все. Насправді, є декілька порад, щоб ваша флешка або карта пам’яті довше працювала і не ламалась. Про них і піде мова нижче.

Для флешки, як і для будь-якої техніки, важливі умови зберігання. Потрібно, щоб ваш накопичувач зберігався при кімнатній температурі. Не потрібно, щоб флешка лежала на сонці або в іншому гарячому місці. Якщо ж трапилось так, що пристрій все таки нагрівся, то зачекайте поки вистигне і лише тоді вставляйте в комп'ютер. Те ж саме із вологою. Взагалі волога погано впливає на усю техніку. Слідкуйте, щоб місце зберігання флешки було сухим і не потрапляла на неї вода. В іншому випадку деталі всередині можуть вийти із ладу і доведеться купувати нову флешку, окрім того будуть втрачені дані.

Цікаво: Перераховано маловідомі правила користування флешкою

Наступна порада - витягайте флешку, коли вона вам не потрібна. Такий тип накопичувача не розрахований на те, щоб постійно стояти увімкненим у комп'ютер. Це шкодить пристрою. Намагайтесь робити так, щоб вставляти флешку лише за потреби. Увімкнути, записали файли чи видалили, витягнули її.

Далі, не варто постійно записувати та видаляти великі файли на флешці. Такі дії можуть нашкодити пристрою. Якщо вам потрібно постійно завантажувати та стирати дані на флешці, то будьте готовими то того, що раз в рік її потрібно буде замінювати. Та ж сама ситуація із форматуванням. Швидке нічого поганого не зробить, а повне може зіпсувати роботу.

Заряджання флешки. Ніде не написано, що флешку потрібно заряджати. Це пристрій, який не вимагає такої дії. Однак багато людей чомусь вирішили або ж десь почули, що без цього ніяк. Абсолютно немає ніякого сенсу підключати флешку для того, щоб вона зарядилась. Не важливо скільки часу ви не користувались пристроєм, він все одно покаже всю ту ж інформацію, що і була записана.

Наступна порада - будьте обережні при користуванні чужим комп'ютером. Коли ви вставляєте флешку в чужий ноутбук чи комп'ютер, ви не знаєте що вас чекає. Може бути все добре, а може статись навпаки. Були випадки, коли людина вмикає флешку, її пристрій не сприймає, не читає. Після цього людина все те ж саме робить в себе вдома, а флешка і там відмовляється працювати. Не можливо точно пояснити чому так відбувається, але треба бути готовим до всілякого.

Варто знати: Відомо, як і де підчепити шкідливе програмне забезпечення

Остання порада - не тримайте флешку біля електромагнітних випромінювань та носіть її краще у чохлі. Електромагнітні випромінювання погано впливають на накопичувачі та їх мікросхеми всередині. Якщо флешка полежала в такому місці мало часу, то швидше за все біди не буде, але от тривале зберігання точно зашкодить.

Отож, здається такий маленький пристрій як флешка, а от скільки порад по використанню. Окрім всього написаного вище варто пам'ятати, що не можна зберігати важливі файли, відео, фото, документи на флешці в одному екземплярі. Такий тип накопичувачів не надійний. Він підходить для швидкої роботи. Записали, щоб перекинути на інший пристрій.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо найпопулярніші способи крадіжки даних банківських карт

Безпека банківських рахунків зараз неймовірно важлива, особливо враховуючи активність хакерів та різноманітних шахраїв. Якщо ми зазвичай називаємо способи захисту...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -