Реклама

Перераховано маловідомі правила користування флешкою

Останні Новини

Комусь може прозвучати дивно, що для користування флешкою ще й правила вигадали. Всі ж хоча б один раз в житті користувались даним пристроєм для зберігання файлів. Все, що з ним потрібно зробити, це увімкнути в ПК, завантажити усе потрібне і вийняти. Насправді так і є, але є ще ряд порад, які варто враховувати, щоб файли нікуди не поділись, а флешка не вийшла з ладу.

Для початку, завжди звертайте увагу на пристрої, в які ви вмикаєте флешку. Вони повинні точно підтримувати даний вид накопичувача. Ви ж розумієте, що зараз вхід під USB є майже кругом, але це не означає, що туди можна вмикати будь-що. Некоректне використання флешки може призвести до її пошкодження.

Цікаво: Відомо, чим можна замінити флешку для передачі та зберігання файлів

Далі, не допускайте перегріву. Флешка, як і багато пристроїв, не терпить високих температур. Деталі всередині не призначені для такого. Вони можуть легко поломатись лише із-за того, що сильно перегрілись. Якщо ви працюєте довго з накопичувачем, то час від часу просто рукою перевіряйте, чи не нагрівся він більше звичайного. В разі перегріву витягніть флешку, дайте охолонути та продовжуйте далі роботу.

Ще одна важлива порада - користуйтесь флешкою лише коли вона дійсно потрібна. Буває, що людина вмикає накопичувач, робить усе потрібне, продовжує працювати вже з кимось іншим, а флешку так і не витягує. Так робити не варто. Це знову ж таки може призвести до перегріву та виходу з ладу деталей всередині. Також не потрібно залишати флешку коли вимикаєте і вмикаєте комп'ютер. Дані прилади не пристосовані для такого.

Наступне - пам'ятайте, що флешка це не жорсткий диск і використовувати її з такою ж метою не потрібно. Зберігайте документи чи ще щось, але не для постійної роботи і не для файлів, які можуть бути втрачені чи пошкоджені. Флешка це зручно, але не на 100% надійно. Як мінімум її можна загубити, або ж пошкодити.

Тепер про зберігання файлів. Не варто багато маленьких документів зберігати окремо, потім їх видаляти і знову зберігати. Кількість циклів перезапису не безлімітна, тому це може зашкодити. Краще зробити один архів і його завантажити. Хоча тут теж є один нюанс. В разі пошкодження, архів не відновиться ніяк.

Варто знати: Відомо, як підключити USB-флешку до смартфона

Щодо кількості пам'яті, то флешці шкодить заповненість на 100%. Залиште мінімум 15% пустими. Тут так само як і з жорстким диском. Коли вільного місця немає, то і робота стає гірша. Якщо ви помітили, що флешка якось гірше почала функціонувати, то зробіть форматування. Його потрібно робити так часто, як ви користуєтесь пристроєм. Якщо флешка постійно використовується, то форматуйте її раз в 4 тижні.

Ну і остання порада - вимикайте флешку правильно. Зараз вже можна виймати накопичувач просто в будь-який момент, при цьому немає загрози втрати даних. Але так робити все одно не варто. Краще на панелі задач правильно вимкнути флешку і тоді лише її забрати. Це безпечніше і не викличе проблем.

Як бачите, флешка на перший погляд простий пристрій, але вимагає дотримання декількох правил. Дотримуйтесь їх і не будете мати проблем ані з пристроєм, ані зі збереженими файлами.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як заряджати новий смартфон уперше без шкоди для акумулятора

Усі завжди бояться за перше заряджання смартфона. В інтернеті є багато думок на рахунок цього. Дехто навіть дає конкретні...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -