Реклама

Відомо, як заряджати новий смартфон уперше без шкоди для акумулятора

Останні Новини

Усі завжди бояться за перше заряджання смартфона. В інтернеті є багато думок на рахунок цього. Дехто навіть дає конкретні інструкції, що робити можна, а що ні. Проблема лише в тому, що поради можуть різнитись між собою і в результаті користувач не знає як правильно йому вчинити. До речі, виробники взагалі нічого не говорять на цю тему. Сьогодні хочемо розповісти, як дійсно правильно заряджати смартфон після покупки та чи взагалі варто цьому приділяти таке велике значення.

Цікаво: Вирішуємо проблему, коли смартфон відмовляється заряджатись

Колись у смартфонах можна було зустріти нікель-кадмієві та нікель-металгідридні батареї. Їх дійсно треба було заряджати за певними правилами та доволі довго підготовлювати до подальшого користування. Причиною був «ефект пам’яті».

В сучасних пристроях стоять літій-іонні акумулятори і вони набагато кращі. Вони не вимагають особливої першої зарядки. Якщо ви купили смартфон, а там заряду половина або ж трохи менше, то зарядіть до 100% і починайте користуватись в звичайному режимі.

Варто зауважити, що розряджати телефон після покупки до 0% не варто, хоча дехто і таке радить. Це може призвести до проблем з накопичувачем. А якщо говорити загалом, то перша зарядка не особливо впливає на батарею. За чим дійсно варто слідкувати, так це за повсякденним відновленням заряду пристрою.

Цікаво: Заряджати iPhone тепер стане простіше

Усі акумулятори, не залежно від місткості та якості, з часом починають гірше тримати заряд. Щоб цього уникнути та продовжити життя батареї, краще виконувати наступні дії:

  • Заряджати смартфон лише оригінальним зарядним пристроєм, або ж просто якісним іншого бренду. Дешеві підробки негативно впливають на батарею.
  • Ні в якому разі не треба допускати перегріву. А це означає не користуватись багато телефоном під час заряджання та не залишати його на спеці.
  • Не розряджати телефон менше ніж до 20%, або хоча б намагатись. Не те щоб межа 20% була критичною, просто це значно зменшить ризик розрядити смартфон до 0%.

Акумулятор не буде працювати вічно однаково. Він все одно з часом зіпсується. Середній термін роботи – 3-5 років. Але за цей час багато хто вже оновлює смартфон і не задумується про заміну батареї. Поради написані вище дадуть змогу пристрою працювати стабільно та не розряджатись в потрібний момент.

Цікаво: Відомо, чи можна за допомогою HDMI на телевізорі заряджати ноутбук.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відбувся запуск смартфона Tecno Infinix Hot 20 Play

Смартфон Tecno Infinix Hot 20 Play входить в серію смартфонів Hot 20 та зараз офіційно представлений на ринку. Отримав...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -