Реклама

Відомо, чому багато виробників смартфонів відмовились від роз’єму 3,5 мм під навушники

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Багато хто вже помітив, що в нових моделях смартфонів немає роз’єму під навушники 3,5 мм. Така тенденція стала популярна не просто так. Насправді є декілька причин, чому такі нововведення вигідні брендам. Сьогодні про це й піде мова далі в статті.

Цікаво: Чи справді бездротові навушники небезпечні при тривалому користуванні?

Коли виробники смартфонів відмовляються від роз’єму 3,5 мм для навушників, вони повинні якось це аргументувати, адже експерти та фанати бренду точно будуть задавати такі питання. Так от зазвичай причини такі:

  • Бажання удосконалити інші важливі деталі, наприклад, батарею. Відсутність роз’єму дає можливість збільшити розмір акумулятора, а також підвищити автономність пристрою. 
  • Бажання створити тонший та легший пристрій. Виробники вважають, що відмова від роз’єму 3,5 мм відкриє можливості до випуску тонкого та надлегкого смартфона.
  • Бажання підвищити захист. Дехто рахує, що роз’єм 3,5 мм підвищує вразливість телефону до потрапляння вологи. Забравши його, можна зробити смартфон більш безпечним та довговічним.

Ці причини не завжди відповідають дійсності. Зазвичай забирають роз’єм у флагманів, але після користування виявляється, що автономність не змінилась, бо на неї впливає не лише розмір акумулятора. Вага та розміри стали менші, але це ніхто не помічає. А захист від води можна підвищити і без усунення роз’єму 3,5 мм. 

Якщо оцінити це все, то виходить, що роз’єм забирають з інших причин. Зрозуміло, що бездротові технології важливі і значно спрощують нам життя, але що стосується навушників, то тут можна посперечатись. Дуже часто дротові моделі значно кращі, ніж Bluetooth. То чому ж брендам вигідно забирати роз’єм?

Цікаво: Відомо, як на Android під’єднати навушники Apple AirPods.

Компанії, які створюють техніку, зацікавлені в тому, щоб користувачі побільше її купували. Це зрозуміло, адже від цього залежить заробіток. В більшості людей звичайні дротові навушники є, тому після покупки нового смартфону не виникає потреба купувати ще й навушники. Це розуміють виробники, тому вирішили трохи змінити цю тенденцію. Багато брендів, коли відмовились від роз’єму 3,5 мм, почали активно випускати бездротові моделі навушників. Окрім цього, вони ще й кожні підбирають під конкретну модель та розповідають про підвищену сумісність. Така презентація наштовхує людей на одночасну покупку не лише смартфона, а й навушників. Прибуток таким чином росте значно швидше. 

Купуючи смартфон без роз’єму 3,5 мм, варто зрозуміти з якою метою виробник це взагалі зробив. Якщо це особиста вигода, то варто придивитись до інших моделей, щоб не витрачати зайві кошти ще й на навушники. Тим більше, щоб купити дійсно якісну модель, яка буде чітко передавати усі звуки, доведеться значно витратитись.

Цікаво: Бездротові навушники гірші, ніж провідні. Чи дійсно це так?

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Що означає слово “soft” та чому ним називають додатки?

Англійське слово "soft" можна часто почути не лише в звичних словосполученнях, де воно означає "м'який", "легкий" тощо, а і...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -