Реклама

Бездротові навушники гірші, ніж провідні. Чи дійсно це так?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Після появи бездротових навушників, всі почали купувати саме їх. Спочатку вони всім подобались, але згодом дехто почав вважати їх гіршими, ніж звичайні провідні. Чи справді це так сьогодні і вияснимо.
Розпочнемо звісно із переваг бездротових навушників. Вони тут очевидні.

Ну по-перше, такі навушники без проводів, тому можна відкласти телефон або поставити його на зарядку і робити свої справи, але на відстані не більше 10 метрів. Цього повністю вистачає, навряд чи ви будете йти далі без телефона. Бездротові навушники існують різних форм. Завдяки цьому кожен зможе знайти зручні для себе, адже вуха у всіх різні і ті, які будуть підходити одному, можуть стати абсолютно не комфортними для іншого. Великим плюсом є те, що на самому навушнику часто є кнопки. Вони служать для перемикання музики і дають можливість брати трубку коли хтось дзвонить.

Цікаво: Відомо,як правильно підключити Bluetooth навушники до смартфону.

Про недоліки теж не забудемо розповісти. Їх є декілька: якість звуку та його затримка. Якщо говорити про якість, то вона залежить від деяких факторів. Звісно, найкраще щоб телефон і навушники були ззовні і їм нічого не перешкоджало, тоді звук чіткий і безперебійний.

Якщо ж ви вирішили поговорити по телефону на вулиці, а сам пристрій у вас в кишені чи сумці, то будьте готові до перебоїв. Їх причиною також можуть стати інші бездротові мережі, які працюють на однаковій частоті (Wi-Fi, Bluetooth). Затримка звуку відбувається із-за того, що сигнали потрібно кодувати, а потім декодувати на навушниках. На музику це ніяк не впливає, а от на відео помітно. Якщо ви в більшості дивитесь саме відео, то можна придбати модель, яка буде розроблена спеціально для цієї діяльності. Там буде стояти спеціальна технологія, яка зводить до мінімуму затримку звуку.

Наступне дехто теж відносить до мінусів, хоча це не настільки важливо. Безпровідні навушники треба заряджати. Термін їх автономної роботи залежить від моделі та інших факторів. Чи є це недоліком? Навряд чи. Звісно зручно, коли пристрій може працювати взагалі без підзарядки, але ж коли ви купуєте бездротові навушники, то відразу готові до того, що вони буду розряджатись. Тим більше зараз існують кейси, які відновлюють заряд та швидкісні зарядні пристрої.

Цікаво: Відомо, чому бездротові навушники Apple AirPods вийшли з моди.

Ну і ще один недолік - мала кількість кодеків. Це зрозуміє лише спеціаліст, звичайні користувачі не звернуть увагу. Якщо для вас цей пункт важливий, то купуйте більш дорогі моделі, де підтримка кодеків більша.

З недоліками і перевагами розібрались. Наступне, в чому варто розумітись, це те, що якість звуку залежить не лише від зовнішніх факторів. Причина криється в технологіях. По-перше, і телефон, і навушники мають підтримувати однаковий кодек. Плюс до цього, якщо автоматично обереться гірший кодек задля збереження заряду, то звук автоматично буде гірший. Також варто взяти до уваги чіп, який стоїть в навушниках і смартфоні. Врахуйте це при виборі. І знайте, що одні і ті ж навушники можуть грати абсолютно по різному на всіх телефонах. Не дивуйтесь, якщо ви взяли у друга потестити якусь модель, а вона вам абсолютно не зайшла. Вся справа в сумісності телефона і навушників.

Дійшла черга до ціни. Навушники коштують по-різному, як і будь-який товар. Все залежить від функцій, бренду, якості. Ціна на дані пристрої коливається від декількох сотень до декількох тисяч.

Якщо ви готові витратити великі гроші аби мати чудовий звук, то ваші навушники будуть підтримувати усі кодеки, затримки звуку не буде, а акумулятор потрібно буде заряджати значно рідше.

Середня цінова категорія теж дуже хороша. Такі навушники довго працюють без підзарядки (до 10 годин). Також мають хороший звук без шумів.

Якщо ж ваших заощаджень вистачить лише на бюджетні моделі, то не потрібно розчаровуватись. Зараз дешеві навушники теж дуже якісні. Виробники намагаються створювати продукцію для усіх верств населення.

Цікаво: Чи справді бездротові навушники небезпечні при тривалому користуванні?

Тому, обравши бюджетну версію ви також отримаєте хороший звук при прослуховуванні музики та під час перегляду відео та фільмів. Єдине, час автономної роботи буде в районі 4 годин. Але це не є великою проблемою.

Оцінивши усі функції, плюси та мінуси бездротових навушників, можна дійти висновку, що вони ні чим не гірші за провідні. А в деякій мірі навіть зручніші. Тому обирайте та користуйтесь з задоволенням даною технікою.

Також не так давно, в Україні обвалилися ціни на навушники Apple AirPods.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Huawei шукає добровольців для тестування EMUI 11

Huawei шукає добровольців для тестування EMUI 11. Необхідні власники смартфонів Huawei Mate 20 та шести інших моделей.Компанія Huawei почала...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -