Реклама

Відомо, що може робити NFC окрім безконтактної оплати

Останні Новини

Модуль NFC створений в смартфонах не лише для безконтактної оплати в магазинах. Він має й інші функції, про які користувачі мало що знають. Сьогодні детальніше розповімо про можливості модуля. Можливо, хтось буде його використовувати в інших цілях теж.

Цікаво: Дізнаємось чи є на вашому смартфоні NFC

Передача даних

NFC слугує для передачі даних, які не займають багато пам’яті. Це можуть бути контакти, нотатки, мітка геолокації тощо. Але зробити таке надсилання можна лише коли телефони лежать один біля одного на відстані не більшій ніж 10 см. Варто також зазначити, що швидкість буде низькою. Тому модуль з цією ціллю використовують рідко.

NFC-мітка

Це такі мітки, які купуються й розставляються в будинку. Міткам можна задавати завдання. Наприклад, увімкнути будильник, активувати певну техніку в домі, приєднатися до інтернету тощо. Щоб задати мітці завдання, треба завантажити на смартфон додаток, там все налаштувати, а потім просто підносити до потрібної мітки телефон і все. Дія буде спрацьовувати моментально.

Підключення до пристроїв

NFC дозволяє підключати смартфон до різних бездротових пристроїв. З однієї сторони, для цього можна використовувати Bluetooth, але це довше. NFC дає можливість підключитись моментально та не використовувати для цього щоразу налаштування.

Цікаво: Що таке NFC і яке його використання в повсякденному житті

Для відеоігор

Якщо хтось має консоль Nintendo Switch або 3DS, то власники можуть за допомогою NFC відсканувати куплені фігурки та отримати додаткові бонуси, рівні і т.д. Це робиться дуже просто. Фігурку треба піднести до консолі й все.

Заміна ключів і карт доступу

NFC надає інформацію про людину, а точніше дає можливість її зчитувати, якщо смартфон піднести до потрібного пристрою. Це актуально в деяких випадках:

  • В офісах, де раніше використовували карти доступу, тепер можна отримувати доступ до приміщень та входів за допомогою смартфона та NFC.
  • Для оренди авто також використовують таку систему. NFC надає доступ до машини, а потім його забороняє. Власникам дуже зручно.
  • В готелях для відкриття номера також можна завантажувати додаток та за допомогою NFC робити усі дії. Так набагато простіше власникам готелю та відвідувачам.
  • Зараз за допомогою NFC можна навіть зайти додому через домофон. Таким оснащені новітні системи, але людині знову ж таки не доведеться постійно шукати ключ або дзвонити.

Як бачите, NFC дуже багатофункціональний модуль. Загалом від створений для передачі різних даних. З його допомогою можна виконувати різні маніпуляції, що значно полегшує життя.

Цікаво: Чи можуть шахраї використати NFC для списання чужих коштів?

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Oppo Reno5 5G отримає чіпсет від Qualcomm

Раніше ми вже повідомляли деякі характеристики смартфона Oppo Reno5. Сьогодні ми дізналися, що  майбутній смартфон Oppo Reno5 5G отримає...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -