Реклама

Українцям розповіли, чи безпечно користуватися Google Photos

Компанія постійно стежить за профілями користувачів і пропонує різні системи захисту даних; знати більше.

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Google Photos – це програма, яка працює як галерея для мобільних пристроїв на базі Android, а також розміщує відео та фотографії в хмарному сервісі Google Drive. З цієї причини багато користувачів задаються питанням про безпеку зберігання особистих файлів у хмарі та можливість їх злому.

Щоб відповісти на це запитання, ми зібрали деяку інформацію про безпеку та надійність Google Photos.

Цікаво: Розповідаємо, у чому різниця між Google One і Google Drive.

Чи безпечно використовувати Google Photos?

Загалом, так. Це пов’язано з тим, що для захисту вашої інформації Google не лише має мати хорошу архітектуру програмного забезпечення, але й вам, як власнику файлів, також необхідно встановити заходи безпеки. Давайте пояснимо.

З точки зору безпеки даних, яку забезпечує компанія, Google Photos, безумовно, має чудові якості, які класифікують її як безпечну систему для використання. Серед основних системних характеристик, які використовує компанія, можна відзначити:

  • Технологія шифрування: такі протоколи, як HTTPS і Transport Layer Security, підвищують конфіденційність ваших даних, захищаючи їх від несанкціонованого зовнішнього перехоплення та захищаючи такі елементи, як фотографії, електронні листи та багато іншого;
  • Система виявлення загроз: хмара постійно контролюється за допомогою стабільних сигналів, що передаються трансконтинентальними оптоволоконними кабелями, що допомагає підтримувати цілісність системи для виявлення можливих проблем, таких як зловмисне програмне забезпечення та підозрілі коди;
  • Окремий хостинг: дані користувачів зберігаються в різних місцях, тому якщо центр обробки даних атакують, це не обов’язково означає, що вашу інформацію буде викрадено, а якщо це станеться, вони можуть не мати доступу до всього тощо.

Окрім механізмів кібербезпеки Google, користувач також може сприяти підвищенню безпеки своїх власних файлів, наприклад:

  • Використання двофакторної аутентифікації;
  • Додавання безпечної електронної пошти та номеру мобільного телефону для отримання кодів;
  • Створення надійного буквено-цифрового паролю зі спеціальними символами;
  • Зберігання пароля у надійному місці тощо.

Цікаво: Розповідаємо, як виправити найпоширенішу помилку Google Drive.

Хто може бачити мої фотографії в Google Photos?

Наразі інші користувачі можуть отримати доступ до ваших файлів двома способами: через посилання для спільного доступу або якщо вони мають дані для входу у ваш обліковий запис. Інакше треті сторони не зможуть отримати доступ до вашої інформації.

Чи безпечно розміщувати фотографії в хмарі?

Так, оскільки вона захищена кількома рівнями безпеки. Незважаючи на це, рекомендується використовувати інші форми кібербезпеки, такі як двофакторна автентифікація.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Cмарт-годинник Apple Watch врятував свого власника

Сьогодні надійшла інформація, що смарт-годинник Apple Watch врятував свого власника. Як повідомляється, в Техасі була викрадена жінка і завдяки...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -