Реклама

Чи варто мені замінити SIM-карту на eSIM? Перегляньте основні переваги

Чи eSIM краща за фізичну SIM? Тут ми перерахуємо основні переваги вибору цифрової SIM-карти

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Наразі дві основні технології забезпечують підключення смартфонів: фізична SIM-карта та eSIM. Ця друга, також відома як електронна, цифрова або вбудована SIM-карта , є однією з останніх розробок у галузі зв’язку. 

Ви, мабуть, знайомі з фізичними SIM-картами, оскільки ними користуються мільйони людей у всьому світі, хоча в Україні вона ще не настільки поширена. І хоча обидва типи чіпів забезпечують підключення, eSIM пропонує кілька переваг перед традиційною SIM.

Цікаво: Чи потрібно замінювати Sim-картку і як часто це робити?

Чи варто мені замінити SIM-карту на eSIM?

Визначення найкращого варіанту мікросхеми залежить від конкретних потреб кожного користувача. Загалом eSIM цінують за гнучкість і високий рівень безпеки. З іншого боку, фізичні SIM-карти більш традиційні, і, отже, споживачі відчувають себе комфортніше, використовуючи їх. 

Крім того, більша кількість моделей смартфонів підтримують фізичні SIM-карти замість eSIM-карт. Тому деякі користувачі можуть вважати, що переходити на нову технологію не варто. І все-таки, щоб допомогти вам прийняти рішення, ось найбільші переваги eSIM:

eSIM неможливо фізично пошкодити або втратити

eSIM не може зазнати фізичних пошкоджень або технічних проблем, пов’язаних із лотком або зчитувачем мобільного телефону, оскільки він припаяний до мобільного телефону. Крім того, якщо ви втратите свій смартфон або його вкрадуть, злочинці не зможуть викрасти ваш чіп і отримати доступ до інформації, яка в ньому міститься, оскільки вони не зможуть його видалити. Крім того, легше знайти ваш телефон, якщо його загубили чи вкрали, оскільки постачальники послуг мережі можуть дистанційно керувати eSIM.

eSIM набагато менші

Nano SIM-карти, які зараз використовуються в більшості сучасних смартфонів, мають розмір приблизно 8,8 мм, а eSIMS – лише 4 мм. Менший розмір забезпечує додатковий простір для інших компонентів, щоб збільшити обчислювальну потужність і навіть більший акумулятор.

Ще одна перевага цього полягає в тому, що це дозволяє виробникам змінювати внутрішнє розташування пристроїв, тобто, оскільки eSIM не потрібно розташовувати близько до краю телефону, це може спростити захист пристроїв від проникнення води та пилу.

Цікаво: Смартфони майбутнього – які вони і що запропонують користувачам.

eSIM дозволяє використовувати більше ліній на одному пристрої

Подібно до традиційних смартфонів із подвійною SIM-картою – із двома лотками для SIM-карт, наявність eSIM-карти дозволяє мати кілька телефонних номерів. Основна перевага цього полягає в тому, що ви можете здійснювати та приймати дзвінки та надсилати текстові повідомлення з будь-якого з номерів, що полегшує керування вашим спілкуванням.

З цієї причини вони можуть бути дуже корисними для відокремлення особистих повідомлень від робочих. Ви також можете використовувати eSIM у поєднанні з фізичною SIM-картою, що дозволяє налаштовувати підключення між пристроями.

Використання eSIM полегшує придбання даних для подорожей

Оскільки на одному смартфоні можна зберігати кілька ліній, ви можете легко вибрати оператора, якого хочете використовувати, і тимчасово переключатися між мережами. Ця функція особливо корисна під час подорожей, дозволяючи вам бути підключеними до мережі, де б ви не були. 

Придбати міжнародну eSIM-карту та встановити її на свій мобільний телефон дуже швидко, навіть не вирушаючи у подорож, просто знайдіть компанію, що спеціалізується на міжнародних віртуальних чіпах, доступних у пункті призначення. 

eSIM легше встановити

У той час як фізичні SIM-карти потрібно вставити в телефон для активації, завдання, для якого часто потрібен інструмент для відкриття лотка, eSIM можна активувати простим скануванням QR-коду, який реєструє профіль eSIM у мобільній мережі. У більшості випадків ви можете підключитися до мережі протягом 15 хвилин після покупки.

Цікаво: Українцям тепер буде простіше підключити eSIM.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, чому так важливо мати на смартфоні aptX

В сьогоднішні дні смартфон став невід'ємною частиною життя кожного. Він допомагає у всьому. Люди на ньому працюють, розважаються, спілкуються,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -