- Реклама-
Home Новини сучасних технологій Де краще брати SIM-карту: в офіційному магазині чи на вулиці?

Де краще брати SIM-карту: в офіційному магазині чи на вулиці?

0
134
Де краще брати SIM-карту: в офіційному магазині чи на вулиці?

Якщо вам потрібна нова SIM-карта, то є дуже багато способів її отримати. Можна прийти в офіційний магазин оператора і придбати, можна купити в будь-якому магазині з телефонами, замовити і вам пришлють під двері. Все це надійні варіанти. Окрім цього, часто в містах в центрі можна зустріти студентів, які роздають SIM-карта просто на вулиці. Вони пропонують різні вигідні тарифи за невелику ціну, при покупці такої сімки повинно виникнути як мінімум питання, чому це продавцю не потрібні ніякі особисті дані та не треба жодного підписаного договору? Справа в тому, що купивши SIM-карту просто в людини на вулиці, можна створити собі різні непорозуміння. Дані про них детальніше читайте.

Є люди, які користуються лише картками купленими на вулиці. Причини на це різні. Одні не хочуть принципово комусь давати свої дані, інші купують номери для реєстрації на сайтах, треті знаходяться в розшуку, бо мають проблеми із законом і не хочуть попастись. В кожного свої бажання і свій вибір, але ми хочемо розповісти про незручності, які можуть виникнути після покупки номера на вулиці.

Цікаво: Названо 7 фактів про SIM-карту, які більшість могли не знати

Колись бувало таке, що SIM-карти продавали шахраї, вони просили особисті дані для реєстрації номера і тим самим отримували всю інформацію людини, яку в подальшому використовували в своїх цілях. Зараз такий спосіб практично зник, але можливість на нього натрапити все ж таки є.

Якщо ви придбали SIM-карту не в офіційному магазині, то може виявитись, що вона вже зареєстрована на іншу людину чи фірму. Якщо це так, то ви не зможете з нею нічого зробити, не зможете в магазині відключити чи підключити послуги, змінити тариф, бо ви по документах не власник. Також буває, що організації спеціально роздають зареєстровані на себе картки, щоб люди поповняли їх, а фірма списувала ці гроші на витрати. Шкоди самому користувачу це не принесе, але не дуже радісно усвідомлювати, що хтось користується вашою добротою.

Не завжди куплені на вулиці картки комусь вже належать. Інколи вони можуть бути новими, ви заплатите гроші за неї, або просто поповните рахунок, а на ній виявляться підключеними різні додаткові послуги. Помітите ви це швидше всього вже після того, як усі кошти будуть списані. На жаль, після звернення до оператора вам гроші не повернуть, а лише відключать не потрібні послуги.

У випадку, якщо ви купуєте на вулиці SIM-карту і у вас просять усі дані для підписання договору, це вже більш надійний варіант. Це можуть бути люди, яким платить сам оператор за розповсюдження номерів.

Варто знати: Українцям тепер буде простіше підключити eSIM

Не дивлячись на те, що серйозних проблем бути не може від покупки SIM-карти на вулиці, краще робити це в офіційному магазині оператора. Якщо у вас немає часу або бажання їхати та купувати номер, його можна замовити онлайн. Так ви будете впевнені, що картка лише ваша, вам її замінять або відновлять в разі втрати без жодних проблем.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS