Реклама

Звільняємо вільне місце на ноутбуці. Декілька простих правил

Останні Новини

Ноутбуки купляються один раз і уже на багато років. Тільки от проблема в тому, що кількість файлів, їх обсяг, а також обсяг самої ОС дуже змінюється з часом. Саме через це користувачі зіштовхуються з проблемою нестачі вільного місця. Є декілька дієвих порад, які точно допоможуть збільшити память на ноутбуці. Пропонуємо з ними ознайомитись.

Цікаво: На що слід звертати увагу при виборі ноутбука?

Аналіз та очищення даних.
Зазвичай, це перше, що роблять усі користувачі, коли бачать, що вільного місця все менше. Варто переглянути усе, що є збережене на ноутбуці, видалити зайве, кеш, дубльовані файли та, можливо, програми, які вже давно не використовуються.

Додатковий накопичувач.
Додати ще один накопичувач можливо не у всіх випадках. Деякі ноутбуки дійсно мають місце на це та додатковий роз’єм. З такою інформацією можна ознайомитись в інструкції або просто в інтернеті на форумах. Іноді, якщо на ноутбуці є DVD привід, його можна замінити через спеціальний перехідник на додатковий накопичувач. З цим допоможе майстер в сервісному центрі. Він також порадить, який з варіантів найкращий для вказаної моделі.

Зовнішній накопичувач.
Цей варіант можна розглядати, але тут є деякі нюанси. Зовнішні накопичувачі підключаються через USB-кабель. Проблема в тому, що один порт буде постійно зайнятий, а він може знадобитись. Також є вірогідність, що такий додатковий девайс з часом вийде з ладу. Варто також розуміти, що для зберігання файлів не підійде звичайна флешка. Чомусь дехто на них зберігає фото, відео, файли, але не враховують, що такі маленькі девайси можуть дуже швидко зламатись. Відновлення буде неможливе.

Цікаво: Дізнайтеся, як продовжити термін служби ПК або ноутбука

Заміна накопичувача в ноутбуці.
Кожен ноутбук має накопичувач. Якщо модель стара, то обсяг може бути 250-500 Гб. Цього на сьогодні замало. Є така можливість придбати більший накопичувач та поставити його замість існуючого. Тільки перед цим варто переконатись, що в вашій моделі ноутбука це взагалі можливо. Купувати можна накопичувачі на 1 та навіть 2 Тб. Цього буде достатньо для великої кількості файлів та програм. Послугу таку може виконати сервісний центр або люди, яка добре розуміється в техніці.

Хмарний сервіс.
Це чудовий варіант, адже доступ до файлів можна буде отримати не лише з ноутбука, а й з іншого пристрою із доступом до інтернету. Тільки проблема в тому, що іноді файли будуть зберігатись повільніше із-за проблемного інтернету. Також за хмару потрібно часто платити щомісячну абонплату.

Насправді, як бачите, способів дійсно багато. Нестача вільного місця це не біда. Не варто відразу хвилюватись, що доведеться купувати новий ноутбук та витрачати на це багато коштів. Є й інші дієві способи. Варто лише підібрати той, що підійде та буде сумісний саме з вашою моделлю.

Цікаво: Чи варто боятися стеження через камеру ноутбука?

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Захисна маска LG PuriCare надходить у продаж

Захисна маска LG PuriCare надходить у продаж. З листопада стартує продаж LG PuriCare на ключових ринках, включаючи країни...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -