Реклама

Чому смартфон почав гальмувати? Декілька найпоширеніших причин

Останні Новини

Смартфони не можуть працювати відмінно протягом багатьох років. Вони виходять з ладу, їх начинка стає застарілою, вони можуть падати та пошкоджуватись. Це ті речі, які не завжди може контролювати людина. Не дивлячись на це, є декілька причин, які найбільше впливають на швидкість роботи пристрою. Далі про це і поговоримо.

Цікаво: Чи допоможуть чорні шпалери на смартфоні підвищити час автономної роботи?

Бюджетна модель. Якщо смартфон був дешевий та з низькими характеристиками, то не варто надіятись, що він буде працювати багато років без проблем. Зазвичай бюджетні моделі виконують усі свої функції добре лише декілька перших місяців, максимум рік. Далі можуть початись проблеми, зависання, нестача пам’яті тощо. Пов’язано це з тим, що виробники використовують бюджетне залізо і обмежують ОЗУ. Це знижує кінцеву вартість та продуктивність.

Фонові та важкі програми. Є багато додатків, які займають велику кількість оперативної пам’яті або ж взагалі не перестають працювати, а виконують свої функції на фоні. Такі програми ніяк не впливають на роботу, якщо смартфон дорогий та потужний, а от слабкі пристрої відразу почнуть гальмувати. Варто обмежити роботу деяким мало потрібним програмам в налаштуваннях та не відкривати усі додатки одночасно. Можливо, ситуація зміниться на краще.

Непотрібні програми. Багато користувачів ведуться на реклами та встановлюють оптимізатори. Також часто на смартфоні присутні додатки, які були встановлені, але ніхто ними не користується. Наприклад, ігри або ж редактори фото. Їх краще видалити та звільнити місце на щось корисніше.

Цікаво: 9 міфів про акумулятори смартфонів, у які варто перестати вірити

Кеш. Кожна програма зберігає в пам’яті тимчасові файли. Вони нікому не потрібні, але місце займають. Краще час від часу очищати кеш. Смартфон почне точно працювати краще.

Вільне місце. Якщо на телефоні з’являються сповіщення про нестачу вільного місця, то звільнити пам’ять має бути першим кроком до покращення продуктивності. Вона найбільше впливає на цей процес.

Ось такі прості правила допоможуть користувачам покращити роботу смартфона та підвищити його продуктивність.

Цікаво: Що найбільше розряджає Ваш смартфон.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

З якою операційною системою краще вибрати смартфон в 2021 році?

За останні декілька років на ринку смартфонів залишилося два великих гравця, які пропонують свої операційні системи для смартфонів, а...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -