Реклама

Декілька причин, чому супутниковий інтернет не стане популярним в світі

Останні Новини

Супутниковим інтернетом користується маленька кількість людей, особливо якщо порівнювати із звичайним. Він дійсно може тягнути у будь-якій точці світу і це зручно, але чомусь не користується такою популярністю. Один із представників супутникового інтернету “Старлінк” від Ілона Маска. Але чому він не стане для людей повноцінною заміною звичайного інтернету? Про це сьогодні і поговоримо.

Є декілька вагомих причин, по яких супутниковий інтернет не буде цікавий людям для користування кожного дня. По-перше, у всіх містах та навіть селах є кабельний інтернет, Wi-Fi, а також покриття 4G. Окрім цього, пройде ще трохи часу і ми зможемо підключатись до 5G, а це вже змінить взагалі всю систему.

Цікаво: Нюанси, які потрібно було б виправити, щоб користування Інтернетом виглядало ще більш комфортним

По-друге, супутниковий інтернет надзвичайно дорогий. Ось наприклад той самий "Старлінк" коштує приблизно 500 доларів на місяць, а ще ж окремо потрібно придбати обладнання. Навряд чи хтось просто для себе захоче викидати такі гроші за інтернет. Єдиний вихід із положення - всі компанії об'єднаються і будуть подавати одну супутникову мережу, але зрозуміло, що такий варіант не реальний.

Наступна причина - супутниковий інтернет це не гарантія постійного відмінного з'єднання. Не дивлячись на ціну і на те, що такий інтернет дійсно може тягнути в тяжко доступних місцях, супутникове з'єднання не на 100% стабільне. На нього впливають різні чинники і природні явища. Можливо, з часом технології підуть ще більше вгору і ця проблема буде вирішена, але на даному етапі ситуація така.

Ще один мінус супутникового інтернету - антена. Для того, щоб сигнал ловив добре, а швидкість була високою, потрібно мати антену, яка буде направлена на супутник. Сама антена це не проблема, а от місце де її встановити - так. Хотіли б ходити з телефоном, який великого розміру зате тягне супутниковий інтернет? Дуже сумніваємось. Окрім того, такі смартфони випромінювали б величезну кількість радіоактивних хвиль, а вони, як відомо, шкодять і людині, і всьому живому навколо. Тому такий варіант теж відпадає.

Ну і остання причина - складна система. Супутниковий інтернет дуже складно побудований. Тому, поки сигнал дійде до усіх потрібних точок та повернеться назад, будуть виникати великі затримки, а таке нікому подобатись не буде.

Варто знати: Послуга “Роздача інтернету” від Vodafone: умови підключення та вартість

Отож, інтернет на подобі "Старлінка" буде постійно розвиватись в кращу сторону, буде змінюватись та вдосконалюватись, але він навряд чи стане доступний кожному. Це гарне рішення для тяжкодоступних місць, але точно не просто для квартири чи повсякденного користування.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Представлено ​​розумні двері за $ 3000 для домашніх тварин

Виробником розумних гаражних воріт Chaimberlain було представлено ​​розумні двері за $ 3000 для домашніх тварин - myQ Pet Portal....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -