Реклама

Декілька секретів про комп’ютерну мишку

Останні Новини

Здається, що всі вже знають як користуватись комп’ютерною мишкою і ніякими новими функціями людей не здивувати. Але ми запевняємо, що це не так. Сьогодні поговоримо, що ж можна робити мишею, щоб полегшити роботу за комп’ютером.

Є декілька цікавих функцій в мишки при роботі з текстом. В текстових редакторах часто потрібно щось виділити, перенести, стерти, скопіювати і т.д. Так от миша допоможе в цьому завданні, але не такими способами, якими всі звикли, а дещо іншими.
Для того, щоб виділити потрібну частину тексту не обов'язково затискати ліву кнопку і рухати мишкою. Вистачить навести на потрібне слово, клікнути два рази і воно виділиться, або ж клікнути три рази і буде виділений цілий абзац. Для копіювання не потрібно натискати праву клавішу і в контекстному меню шукати функцію "Копіювати". Можна просто виділений участок перетягнути або в інше місце в документі, або в браузер (пошукову панель), або в потрібну програму. Як бачите, все набагато швидше і легше.

Цікаво: Переваги лазерної миші для комп’ютера

Наступна корисна функція мишки - масштаб. Буває, що текст або зображення в інтернеті дуже маленьке, що неможливо роздивитись. У такому разі його можна збільшити. Робиться це за допомогою натискання кнопки Ctrl, одночасно з цим крутите колесико на миші і сторінка стає більшою чи меншою.

Якщо ви читаєте щось в інтернеті довге, то прокручувати можна або за допомогою просто коліщатка, або ж затискаючи його, рухати самою мишкою. Другий варіант зручніший, адже сторінка тоді гортається плавно.

Ну і найцікавіше - жести мишкою. Не усі з цим знайомі, але є багато програм, а також браузерів, в яких можна налаштовувати жести. В браузері, наприклад, можна гортати сторінки вперед і назад. Для цього натисніть Ctrl і водіть мишкою вліво або вправо.
Також в програмах можна налаштовувати мишку під себе. Тобто, в залежності від потреб, в кожного користувача мишка буде працювати по-своєму.

Ось такі прості поради допоможуть полегшити роботу за комп'ютером, а також зробити її цікавішою та веселішою.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Представлено портативний монітор DLab від Desklab

Представлено портативний монітор DLab від бренду Desklab. Це вдосконалений монітор другого покоління із багатьма цікавими функціями. Монітор Dlab отримує...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -