Home Новини сучасних технологій Декілька способів використати старий комп’ютер з користю

Декілька способів використати старий комп’ютер з користю

0
Декілька способів використати старий комп'ютер з користю

Комп’ютерами користуються люди вже на протязі багатьох років. Але з кожним роком вони стають все кращі та кращі, а старі моделі втрачають свою актуальність. Після покупки нового ПК виникає питання, а що робити зі старим? З однієї сторони, він просто займає місце, а другої – шкода викидати бо все ж таки техніка. Ми хочемо вирішити цю проблему та запропонувати альтернативні способи використання старого комп’ютера.

Цікаво: Оновлення Windows 11 22H2 заблоковане для деяких конфігурацій комп’ютерів

Перший спосіб – грати в ігри. Цей варіант оцінять тільки ті люди, які застали часи Windows 95. На ньому були хоч і примітивні, але цікаві ігри. Вони зараз не зрівняються із новинками, але згадати дитинство буде весело. Тому на старий ПК можна встановити Windows 98 та поринути у старі добрі часи.

Другий спосіб - пристрій для пошуку інформації. Зараз у всіх є смартфони починаючи від дітей віком 4-5 років, закінчуючи літніми людьми. Окрім цього, вдома завжди ще додатково є ноутбук чи планшет, чи і те, і те відразу. То що ж тоді робити із старим ПК? Його можна поставити в вітальні, або в тому місці, де найчастіше буває вся родина разом, і використовувати для пошуку якоїсь інформації, або для підготовки домашнього завдання дітям, або навіть для перегляду фільмів.

Третій спосіб - перехід на Linux. Якщо в старому ПК вже не пітримується та не оновлюється Windows в силу свого віку, то можна перейти на Linux, а саме на Linux Mint. Ця операційна система дуже проста у використанні та має різні цікаві функції. Якщо все одно ПК стоїть і припадає пилом, то чому б не спробувати щось нове і не вивчити нову ОС? Додаткові знання ще нікому не завадили.

Цікаво: Названо декілька порад, які вирішують проблему зависання комп’ютера

Останній спосіб - домашній сервер. Старий ПК можна використати як сховище. Туди перекинути різні фото, відео, документи, які не потрібні кожен день, але важливі як пам'ять. Для цього ще знадобиться FreeNAS. Це програмне забезпечення, яке йде відразу із кодом.

Як бачите, викидати старий ПК варто в останню чергу. Йому можна знайти дійсно цікаве призначення. Якщо ж жоден вище написаний варіант вам не підходить, і ви вирішили викинути/віддати старий ПК, то варто до цього уважно підготуватись. Не можна залишати на ньому якісь свої дані та документи. Це може потім обернутись не найкращою ситуацією. Є спеціальні програми, які видаляють все повністю із ПК не залишаючи навіть слідів. Рекомендуємо скористатись таким способом, щоб потім не виникло проблем.

Цікаво: Монітор у комп’ютері не вмикається. Що робити?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version