Home Новини сучасних технологій Що таке Recovery Mood на смартфоні та які його корисні функції?

Що таке Recovery Mood на смартфоні та які його корисні функції?

0
Що таке Recovery Mood на смартфоні та які його корисні функції?

Режим Recovery Mood є у всіх смартфонах, але не всі ним користуються та навіть не всі знають про його існування. А насправді ця функція допомагає справитись із великою кількістю проблем на смартфоні. Давайте поговоримо, що це та як працює.

Цікаво: Відомо, чому в порівнянні із смартфоном планшет гірший

Що таке Recovery Mood? В перекладі – це режим відновлення. Назва говорить сама за себе, але якщо детальніше, то цей режим використовується коли завис смартфон і більше ніякі способи не можуть вирішити цю проблему. Функція в стандартному своєму вигляді існує в кожному смартфоні. Вона вмикається затисканням двох кнопок: живлення + збільшення гучності. Якщо таким чином не вийшло увійти в режим відновлення, то варто ознайомитись в інтернеті як це зробити, буває, що на деяких смартфонах комбінація відрізняється. Окрім стандартного вмонтованого Recovery Mood є ще й сторонні програми, але їх треба самостійно шукати і встановлювати. Вони можуть мати більше можливостей, хоча це не завжди потрібне.

Щодо Recovery Mood, то він може справитись буквально з кожною проблемою, яка не стосується фізичних пошкоджень пристрою. Розбиту матрицю на екрані він точно не врятує. Але давайте детальніше поговоримо, що саме робить Recovery Mood.

Зараз ми наведемо найбільш поширені випадки, коли користувачі вдаються до режиму відновлення:

  1. Чорний екран на смартфоні. Буває, що пристрій працює, але нічого не транслює на екран. Якщо проблема не в самому екрані (він не розбитий, не пошкоджений), то режим відновлення все одно увімкнеться і на екрані з'явиться меню для перезавантаження або вимкнення.
  2. Забита пам'ять. Буває, що на смартфоні закінчується вільне місце, а очистити по різним причинам не вдається. Recovery Mood може взагалі скинути все на смартфоні, або очистити кеш. Режим це робить дуже ефективно, тому рекомендуємо спробувати.
  3. Не вмикається телефон або забули пароль. Таке іноді трапляється, тоді також стане в нагоді Recovery Mood, він скидає паролі.
  4. Не працює сенсор. Знову ж таки тоді можна увімкнути режим Recovery Mood та навіть ним керувати, бо все це робится кнопками живлення та гучності. Але допоможе це лише в тому випадку, якщо сенсор не був пошкоджений від падіння.
  5. Гальмування. Буває, що смартфон просто почав гальмувати. Не важливо в якому вигляді чи де саме все зависло, Recovery Mood допоможе виправити проблему та перезапустити систему.
  6. Не працює динамік/мікрофон. Це остання найпоширеніша проблема, з якою справляється Recovery Mood.

Тепер давайте трохи пройдемось по опціях, які є в Recovery Mood. Знання їх допоможе вибрати правильну команду в будь-якій ситуації.

Цікаво: Чому смартфон почав погано працювати та як відновити його роботу?

Install ZIP from Sdcard завантажує прошивку, але в тому разі, якщо вона була перед тим збережена на флешку.
Mounts and storage або Mount /system форматує окремі розділи на смартфоні, які перед тим були вибрані користувачем.

Reboot system now моментально перезавантажує смартфон, якщо він взагалі відмовляється реагувати на будь-які команди чи натиски.

Wipe Data/Factory Reset скидає смартфон до заводських налаштувань. Ця функція чудово виправляє всі помилки окремих програм, але є один недолік - видаляється вся інформація.

Format system видаляє систему та прошивку. Це потрібно тоді, коли щось було встановлено не правильно.

Wipe Cache Partition очищає весь непотрібний кеш з пристрою.

Backup and Restore створює резервну копію та скидає систему.

Як бачите, функцій є багато, але не всі вони часто використовуються. Найбільше популярна це перезавантаження пристрою, або скидання до заводських налаштувань якщо телефон дуже сильно гальмує.

Цікаво: Названо список файлів, які краще видалити із свого смартфона

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version