Home Новини сучасних технологій Дешево відремонтувати камеру iPhone 12 не вийде

Дешево відремонтувати камеру iPhone 12 не вийде

0

Дешево відремонтувати камеру iPhone 12 не вийде. Після заміни модуля потрібно його авторизувати за допомогою фірмового ПО.

Дешево відремонтувати камеру iPhone 12 не вийде

Під час розбирання iPhone 12 фахівці iFixit з’ясували один момент, який ускладнює і здорожує ремонт камер цих смартфонів. Як виявилося, просто так замінити модуль не вийде. Якщо в iPhone 11 можна було просто замінити оригінальний розбитий модуль іншим – узятим, наприклад, від смартфона-донора, то в iPhone 12 такий трюк уже не пройде. Точніше, фізично замінити модуль можна, але після цього потрібно його програмна авторизація за допомогою фірмового ПЗ, яке є в наявності тільки в авторизованих ремонтних майстернях.

Без авторизації камера працює, але про повну функціональність говорити не доводиться. Наприклад, переключитися на модуль з надширококутним об'єктивом не вийде. Частина режимів зйомки і зовсім недоступна. У iFixit відзначають, що такий підхід вдарить по приватних майстрів і неавторизованих майстерням, які в своїй роботі використовують або сторонні компоненти, або компоненти смартфонів-донорів. І такий ремонт, зрозуміло, обходився дешевше офіційного. А адже саме на модулі камер і дисплеї доводиться більшість звернень користувачів в сервісні центри. Офіційний документ Apple свідчить про те, що програмна авторизація потрібно і при установці в будь-яку з моделей iPhone 12 нового дисплея.

Читайте також: Xiaomi Вперше Обійшли Apple По Кількості Проданих Смартфонів.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version