Home Новини сучасних технологій Для чого потрібно користуватись VPN?

Для чого потрібно користуватись VPN?

0

Нам обіцяють багато переваг в безпеці при використанні VPN. Але я розповім про ситуації в яких найбільш необхідно його вмикати.

VPN створює шифри, які закривають історію перегляду від постачальників мережі. Також він не дає визначити ваше фактичне місце перебування. Це допомагає обійти деякі територіальні обмеження чи трохи приховує вас та ваші дані. Наголошую на слові «трохи», далі поясню чому.

VPN не захистить вас від усього, але при вмілому використанні дасть багато переваг.

1.Цензура

Деякі країни визнали використання VPN незаконним. Вони намагаються закрити доступ до певних IP-адресів, а VPN допомагає обійти цензурні заборони уряду. Обмеження до певних ресурсів є у таких країнах як Китай, Іран та Росія.

На прикладі Китаю поясню як це працює. Коли країна заборонила використовувати Facebook на своїй території, кожен сервер, який хотів дістатись до сторінок цієї соцмережі, блокувався. А якщо ввімкнути VPN і вказати своє місце перебування за межами Китаю, проблем з входом на facebook.com не буде.

VPN допомагає людям отримати доступ до інформації. А геймерам грати в не заборонені державою ігри.

Цікаво: Українцям розповіли, коли і як необхідно захищати свою ІР-адресу.

2. Обхід спостереження

Так само, як і з цензурою, VPN допомагає ухилитись від спостереження з боку влади чи певних організацій. Він засекречує вашу IP-адресу та дії в інтернеті. Але VPN не допоможе, якщо ви зайдете в мережу через свій браузер, вас можуть відстежити через нього.

VPN допомагає захистити дані, але вам потрібно буде його використовувати постійно разом з режимом захищеного перегляду. Це забезпечить кращу анонімність.

3. Торрент

З допомогою VPN ви зможете переглядати торрент-сайти, які охороняються авторським правом. Завантаження з таких сайтів, як The Pirate Bay може потягти за собою судовий позов чи штраф. У Європі та Північній Америці грозить серйозними юридичними проблемами використання Bittorrent.

Для більшості країн VPN – це спосіб використання торрентів.

4. Потокові сайти

В залежності від вашого місця перебування, при трансляції, такі сайти як Netflix, Hulu та Amazon Prime Video можуть обмежувати потік інформації. Якщо ви не перебуваєте у США, вам не доступна бібліотека Netflix, яка є найбільшою серед азіатських та європейських країн. Інша справа, якщо ви ввімкнете VPN і, це розблокує весь Netflix. В іншому випадку, ви матимете доступ лише до того, що пропонується у вашій місцевості.

Але зараз Netflix дуже контролює такі розблокування. Отримати доступ до інших бібліотек скоро може стати неможливим.

Цікаво: Брандмауер проти антивірусу: в чому різниця і чи потрібні вам обидва?

5.Загальнодоступні точки Wi-Fi

Використання громадського Wi-Fi грозить поганими наслідками. Зловмисники здатні відслідкувати ваші дії в інтернеті і викрасти особисті дані. В цьому випадку VPN виступає надійним інструментом захисту, бо зашифровує всю інформацію. Але з появою HTTPS, загальнодоступний Wi-Fi став безпечнішим. Тому використовувати VPN при підключенні тепер не є нагальною потребою.

Для використання VPN є й багато інших причин і ці пункти є лише найпоширенішими прикладами.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version