Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українці не можуть отримати 6500 грн допомоги в Приватбанку

Українці не можуть отримати 6500 грн допомоги в Приватбанку

0

24 лютого 2022 року розпочалася збройна агресія рф проти України, результатом якої стали знищена інфраструктура в різних регіонах України та велика кількість постраждалих. Враховуючи таку складну ситуацію, президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен українець, який проживав та працював на території де проходять військові дії і в результаті чого був позбавлений можливості працювати, зможе отримати одноразову допомогу в розмірі 6500 грн.

Цікаво: Клієнт ПриватБанку втратив 11 000 грн через шахрайські дії.

Як повідомлялося в постанові Кабінету Міністрів України, українці мали можливість відправити запит на отримання допомоги через Дію (до 31 березня) і протягом 10 робочих днів отримати допомогу на свій рахунок у банку. В більшості випадків, українці вибирали або ПриватБанк, або ж Монобанк, які користуються найбільшою популярністю.

На жаль, в мережі можна зустріти багато відгуків клієнтів ПриватБанку, які скаржаться на те, що вони не можуть отримати цю виплату вже більше 2-3 тижнів. Таких відгуків можна зустріти достатньо, тому ми підібрали тільки декілька, в яких клієнти розповідають, що станом на 13-15 квітня виплати ще не були отримані.

Якщо ви коротко переглянули деякі відгуки, то можете звернути увагу, що більшість українців, які не отримали 6500 через єПідтримку, подавали заявку на отримання допомоги вже в кінці березня, тобто після 20-го березня.

В даному випадку варто врахувати, що КабМін виділив на цю допомогу 21,45 млрд. грн, тобто при мінімальних розрахунках можна отримати кількість постраждалих, які можуть отримати ці 6500 грн і це близько 3,3 млн. українців. Як бачите, кількість не така вже й велика, але ситуація в країні справді складна, тому очікувати на більшу суму не варто було б.

Ще стосовно виплат. Як повідомляли в Мінцифра в Телеграм, станом на 27 березня, 4 млн українців подали запит на отримання виплати, що вже однозначно виходить за межі запланованого бюджету для 3,3 млн осіб. Мінцифри також повідомили, що 2,7 млн українців вже отримали виплати на суму 17,9 млрд. грн (станом на 27 березня).

Зображення: Офіційний звіт від Мінцифри.

Яка ж може бути причина таких проблем з нарахуванням виплат на картки ПриватБанку, Монобанку або ж інших банків?

Цікаво: В 2022 році викрадення коштів з карток клієнтів ПриватБанку продовжується.

По-перше, ймовірною причиною може стати відсутність коштів для виплат та їхній “пошук” на даний момент.

По-друге, причиною може стати велика кількість отриманих заявок, що вповільнює весь процес нарахування виплат.

По-третє, причиною можуть стати звичайні технічні проблеми на стороні Міністерства Фінансів або ж банків.

В будь-якому випадку, якщо вашу заявку було прийнято, то кошти вам нарахують, можливо дещо пізніше, але нарахують.

P.S: В багатьох відгуках можна зустріти фрази, що хтось (прим. Банки або якесь з Міністерств) вкрав гроші від українців і не хоче їх їм віддавати. Вважаємо, що таке міркування максимально нелогічне і неправильне, особливо в такий складний період для нас всіх.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version