Home Новини сучасних технологій Eксперт розказав, як правильно вибрати карту microSD для вашого Android – смартфона

Eксперт розказав, як правильно вибрати карту microSD для вашого Android – смартфона

0

Сьогодні, в інтерв’ю ITechNews, експерт Микола Хоменко розказав, як правильно вибрати карту microSD для вашого Android – смартфона. На вибір є багато карт microSD, але не всі з них будуть працювати з вашим телефоном або планшетом Android. Коли ви обираєте між SDHC і SDXC, або класом 10 та UHS-I класу 1, ось кілька порад, які допоможуть вам переконатися, що ви вибираєте найкращий для свого пристрою та своїх потреб.

Ємність

Найчастіше ви зустрічаєте два типи карт microSD - SDHC та SDXC. Різниця між ними полягає в діапазоні потужностей, які вони забезпечують.

Карти SDHC мають ємність від 2 ГБ до 32 ГБ, а карти SDXC можуть варіюватися від 32 ГБ до 2 ТБ. Щоб поставити це на перспективу, одне фото, зроблене на 16-мегапіксельну камеру, становить близько 7 Мб даних. Якщо ви купуєте картку на 32 Гб, ви можете зберігати на ній 4500 або більше фотографій. 

Можливо, у вас виникне спокуса вибрати найбільшу ємність, але вам потрібно буде перевірити, що підтримує ваш пристрій.

Швидкість

Вибравши місткість картки, настав час вибрати її швидкість. Клас швидкості вашої картки визначає, наскільки швидко вона може записувати дані. Коли ви працюєте з відео або серіями фотографій, чим швидше, тим краще.

Більшість новіших мобільних пристроїв підтримуватимуть три основні класи швидкості: Клас 10, Клас UHS-1 Клас 1 та Клас UHS-1 Клас 3. UHS розшифровується як Ultra High Speed ​​і в даний час має два типи шин (зв’язок між апаратним забезпеченням картки та телефону), позначені I та II, які допомагають визначити максимальну швидкість картки. Випускаються картки UHS-2, які мають додатковий ряд штифтів, але обмежена кількість мобільних пристроїв їх підтримує.

Карти MicroSDHC та microSDXC можуть бути будь-яким із цих трьох класів, оскільки ємність та швидкість безпосередньо не пов'язані. Оскільки максимальна швидкість надається лише деякими виробниками на упаковці, то ось мінімальні швидкості та цільове призначення кожного класу:

  • Class 10: 10 МБ / с; серійні фотографії та відео до 1080p.
  • UHS-1 Class 1: 10 МБ / с; відео в реальному часі та відео у форматі 1080p.
  • UHS-1 Class 3: 30 МБ / с; відео в реальному часі та до 4K відеофайлів.

Тип картки MicroSD (SDHC або SDXC) та місткість (ГБ або ТБ) прямо позначені на карті. Три згадані вище класи швидкості мають логотипи, що означають їх мінімальну швидкість. Class 10 - це буква С з цифрою 10 всередині. UHS-1 Class 1 і Class 3 - це буква U з 1 або 3 всередині відповідно. Нарешті, ви також можете побачити ярлик I або II на картці, який посилається на швидкість шини UHS.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version