Home Новини сучасних технологій Названо найкращі браузери для Android – смартфонів в 2021 році

Названо найкращі браузери для Android – смартфонів в 2021 році

0

Найкращі браузери Android дозволяють адаптувати ваш досвід перегляду саме так, як ви цього хочете. Цей рівень налаштування є однією з найкращих речей щодо використання телефону Android.

Якщо ви хочете браузер, який відображає те, що ви використовуєте на робочому столі, або щось, що робить акцент на конфіденційності, у магазині Google Play є браузер, який може відповідати вашим смакам. 

1. Google Chrome

Якщо ви змирилися з тим, що живете в екосистемі Google, і ви отримали користь від того, що компанія знає все про ваше Інтернет-життя, то важко виправдати уникнення браузера за замовчуванням на більшості пристроїв Android. Chrome є очевидним вибором для мобільного перегляду, особливо якщо ви вже використовуєте настільну версію.

Синхронізація між мобільними та настільними версіями Chrome корисна, надаючи вам можливість отримати доступ до паролів, які ви зберігаєте в Chrome. Як домінуючий браузер на ринку, Chrome також є найнадійнішим варіантом, оскільки кожен веб-розробник враховує браузер Google при створенні веб-сайту.

Chrome пропонує широкі додаткові функції, такі як безпечне зберігання для способів оплати, режим збереження даних, автоматичний переклад на десятки мов, блокування шкідливих оголошень та блокувальник спливаючих вікон. 

2. Opera

Opera - це ще один мобільний браузер із настільним аналогом, який може похвалитися всіма перевагами, які приходять для користувачів обох версій. 

Opera відрізняється завдяки режиму економії даних, який стискає відео, а також стандартні веб-сторінки. Як результат, сторінки завантажуються швидше завдяки зменшенню обсягу даних.

Opera також пропонує вбудовану безкоштовну VPN- подібну функцію, яка дає вам віртуальний IP, хоча, зокрема, ви не можете використовувати як функцію VPN, так і режим економії даних у тандемі. 

Незважаючи на безліч функцій, Opera також є одним із найшвидших браузерів, який ми тестували, і лише Chrome постійно перевершує його. Одне незначне розчарування в Opera - це її заплутаний інтерфейс: вас можуть відволікати меню як у верхній, так і в нижній частині екрана.

Opera також пропонує кілька варіантів свого браузера. Opera Mini орієнтована на сторону збереження даних, тоді як Opera Touch спрямована на перегляд однією рукою.

3. Firefox

Як і у Google Chrome, існує сильна мотивація перенести Mozilla Firefox на ваш телефон Android, якщо це браузер, у якому ви переглядаєте більшу частину робочого столу. Усі ваші паролі, історія та закладки синхронізуються, якщо ви створите обліковий запис Firefox і ввійдете в нього на всіх своїх пристроях.

У кращу чи гіршу сторону ви можете налаштувати Firefox до вражаючої міри з різними темами та розширеннями, які можуть налаштувати майже кожен аспект браузера. 

Якщо ви така людина, яка хоче вирішити, як відображатимуться вкладки у вашому браузері, якого кольору має бути і які саме функції ви хочете отримати доступними, то Firefox для вас. Однак, якщо це звучить як кошмар, вам слід шукати деінде, оскільки навіть базове налаштування Firefox вимагає певної настройки.

Шанувальникам Firefox, які особливо уважно ставляться до безпеки, варто поглянути на новішу версію Firefox Focus . 

Насправді, нещодавнє оновлення Firefox забезпечило функцію Firefox Focus завжди відкривати посилання на приватній вкладці. Крім того, існує більше експериментальних версій Firefox, Firefox для Android Beta та Firefox Nightly для розробників .

4. DuckDuckGo

DuckDuckGo орыэнтований на те, щоб зберегти вашу діяльність приватною. Кнопка праворуч від адресного рядка / панелі пошуку в будь-який момент стирає всю вашу активність натисканням.

DuckDuckGo також усуває будь-які інструменти відстеження реклами, які намагаються стежити за вами в Інтернеті, і автоматично встановлює максимальне шифрування, доступне на веб-сайті, який ви відвідуєте.

Незважаючи на те, що сам браузер не повідомляє DuckDuckGo про будь-яку вашу діяльність, це все ще не відповідає повноцінному VPN. Якщо ви прагнете захистити свою діяльність навіть від свого оператора або мережі Wi-Fi, до якої ви під’єднані, то для цього вам знадобиться окрема програма VPN.

5. Microsoft Edge

Нарешті, Microsoft зібралася і представила переконливий сучасний (на базі Chromium) браузер у вигляді Edge. Хоча версія Android не зазнала серйозного оновлення, це все ще гідний варіант, який синхронізується з вашим обліковим записом Microsoft.

Microsoft Edge не має підтримки розширень, але він пропонує ряд додаткових функцій, які іноді базуються на розширеннях в інших програмах, таких як блокувальник реклами, послуги перекладу, менеджер паролів та щось, що називається NewsGuard. Ця остання функція оцінює веб-сайт новин на основі їхніх "журналістських стандартів довіри та прозорості".

Функція списку читання Edge досить добре зроблена, оскільки вона забезпечує повну сторінку, а не скорочену або лише текстову версію статті. Якщо ви віддаєте перевагу текстовій версії сторінки, просто торкніться піктограми книги в адресному рядку для чистого перегляду.

На відміну від настільної версії Edge, мобільний браузер дозволяє легко замінити пошукову систему за замовчуванням, завдяки чому ви можете використовувати пошук Google у своєму браузері Microsoft.

6. Vivaldi

Настільний браузер Vivaldi пропонує широкі можливості налаштування, але його аналог Android більше зосереджений на наданні унікальних функцій. 

Швидкий набір Vivaldi - це ваш головний вигляд, який є візуально привабливим та простим у використанні швидким запуском для закладок. 

Проводячи онлайн-дослідження, ви можете оцінити вбудовану вкладку "Розширений текст" "Примітки", власну повноекранну зйомку екрана та опцію "Клонувати", яка витягує дублікат вашої поточної вкладки, щоб уникнути її втрати.

Незалежно від вашої пошукової системи за замовчуванням, ви можете швидко перейти на інший інструмент пошуку - підтримуються вісім популярних варіантів.

Хоча йому не вистачає підтримки розширень або більш потужних функцій блокування реклами, знайдених в деяких інших найкращих браузерах Android, Vivaldi пропонує переконливий набір функцій, який, сподіваюсь, бачитимуть його розробники. Оскільки я востаннє тестував браузер, оновлення додало підтримку спеціальних списків блокування реклами, і тепер ви можете переміщати адреси та панелі вкладок у нижню частину екрана, якщо так ви прокручуєте.

Для більшості людей найкращим браузером Android буде той, який попередньо встановлений на їх телефоні. 

Однак, якщо ви не використовуєте Chrome у веб-переглядачі на настільному комп’ютері, може виявитись більш продуктивним перехід на мобільну версію веб-переглядача, який ви використовуєте. У Opera, Firefox та Microsoft Edge є версії для Android, і їх варто вивчити, якщо це вибрані браузери для робочого столу.

Ви також захочете врахувати конфіденційність та функції блокування реклами, вибираючи найкращі браузери Android. Багато основних браузерів пропонують певні форми цих функцій, але для додаткового рівня конфіденційності ви можете звернутися до браузера, який спеціалізується на захисті вашої активності в Інтернеті від сторонніх очей.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version