Home Новини сучасних технологій Експерти розказали, чи можна використовувати смартфон під час заряджання

Експерти розказали, чи можна використовувати смартфон під час заряджання

0

Сьогодні ми дамо відповідь на питання, яке точно собі задавав хоч раз в житті кожен із нас. І це – чи можна використовувати телефон під час заряджання? Питання на перший погляд досить просте, але відповідь на нього неоднозначна. Якщо звертатись до думки фахівців, то вони не рекомендують використовувати телефон під час зарядки і на це є декілька причин.

Я думаю кожен помічав, що під час зарядки наші смартфони нагріваються і це нормально. Але коли в процесі заряджання ви користуєтесь телефоном, то він нагрівається в декілька раз більше. І це зрозуміло, оскільки батарея одночасно заряджається та витрачає заряд. Часте використання телефону може привести до певних негативних наслідків, в тому числі до виходу з ладу батареї чи самого смартфону. А також може статись надзвичайно неприємна та небезпечна ситуація, а саме вибух батареї.

Зазвичай такі проблеми стаються із смартфонами невідомих виробників, а якщо ви впевнені в якості свого ґаджета та якості зарядного пристрою, то допускається нетривале використання смартфона під час зарядки. Проте є рекомендації щодо використання і основна полягає в тому, що б не використовувати важкі додатки та не грати в ігри. Тобто використання допускається, але з мінімальним навантаженням на телефон.

Ще одним наслідком частого використання смартфона під час зарядки є зменшення терміну життя його батареї. Знову ж таки, тут усе буде залежати від якості вашого пристрою. Загалом, більшість сучасних батарей витримують навантаження в процесі одночасного заряджання і використання телефону. Проте, це стосується не всіх пристроїв, відповідно збільшення напруги може призвести до негативних наслідків.

Отже, ми б все ж не рекомендували вам на постійній основі використовувати смартфон під час заряджання, особливо якщо ви помічаєте значне нагрівання пристрою. Але не можна сказати, що таке використання категорично заборонено, якщо ви впевнені в компанії-виробнику свого ґаджета та використовуєте якісний зарядний пристрій, то користуватись смартфоном можна, але уникайте сильних навантажень в цей час на нього.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version