Home Новини сучасних технологій Відомо, що може статися, якщо ви втратите свій смартфон

Відомо, що може статися, якщо ви втратите свій смартфон

0

Кожен з нас, в деякі моменти, задумувався над тим, що може статися, якщо смартфон буде втрачено, або ж його викрадуть. Звісно, таке не трапляється з всіма власниками смартфонів, але ймовірність такого всерівно присутня. Також ніхто не застрахований від того, що ваш смартфон не вкрадуть в громадському транспорті або ж навіть посеред вулиці. Сьогодні ж ми розкажемо, що може статися, якщо ви втратите свій смартфон і можливо, ви будете готові до такої неприємної ситуації.

Якщо ваш смартфон знайдуть на вулиці, то в найкращому випадку, його віднесуть в найближче відділення поліції, що було б правильно в такій ситуації. Також можливий варіант, що людина яка знайшла смартфон, зможе ідентифікувати вас і спробує зв'язатися з вашими близькими. Крім того, можливий ще один варіант — людина яка знайшла смартфон, залишить його собі і спробує використати його в своїх корисних цілях.

Якщо з варіантами, де вам повертають смартфон все цілком зрозуміло, то із варіантом використання смартфона посторонньою людиною все дещо складніше.

Якщо ви загубили свій iPhone, то ви у безпеці, оскільки обійти захист Apple практично неможливо. Тим більше, якщо ви оперативно ввійдете в свій особистий кабінет Apple і заблокуєте свій смартфон, то зловмисник з ним нічого не зможе зробити.

Якщо ж ваш смартфон на базі Android, то в зловмисника буде декілька варіантів, як обійти систему захисту смартфона і розблокувати його. Розглянемо ситуацію, коли зловмисник отримав доступ до смартфона і може використовувати його так, як і ви. В такому випадку, він може отримати доступ до вашого онлайн банкінгу (лише в тому випадку, якщо зможе обійти захист банку), доступ до соцмереж та до великої кількості конфіденційної інформації.

У випадку із соцмережами, він може просити ваших друзів відправити кошти на його рахунок. Також можливо, що він спробує отримати доступ до всіх листувань із вашими друзями і знайти щось “цікаве” на його думку. Таку інформацію він зможе використовувати для шантажу.

Крім цього, можливий такий варіант, що зловмисник не буде старатися зламувати ваш смартфон, а захоче його просто швидко продати, або ж просто віддати на запчастини.

В будь-якому випадку, максимально оберігайте свій смартфон за допомогою різних доступних способів аутентифікації. В такому випадку зловмисникам хоча б буде важко отримати доступ до смартфона, а ви за той час зможете заблокувати свої банківські картки і змінити всі можливі логіни і паролі до всіх соцмереж та електронних пошт.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version