Home Новини сучасних технологій Facebook, Google та Twitter готуються до масової дезінформації

Facebook, Google та Twitter готуються до масової дезінформації

0
Facebook, Google та Twitter готуються до масової дезінформації

Facebook, Google та Twitter готуються до масової дезінформації, яка буде пов’язана з майбутніми вакцинами від коронавірусу.

Компанії об’єднують зусилля з державними установами з усього світу для боротьби з дезінформацією про майбутні вакцини проти коронавірусу. У рамках нового партнерства платформи соціальних медіа співпрацюватимуть з дослідниками та державними установами Великобританії та Канади, щоб створити основу для реагування на дезінформацію проти вакцин під час пандемії. 

З вакциною проти коронавірусу, яка потенційно буде доступна лише через кілька місяців, хвиля пов’язаної з нею поганої інформації може підірвати довіру до медицини, коли це найважливіше. Цей проект – це спроба засвоїти уроки попередніх хвиль поганої інформації, будь то під час виборів чи пандемії, щоб переконатися, що ми всі готові стримувати наступну кризу до її розгортання”.

FullFact

Facebook, Google і Twitter беруть участь у всіх заходах, а також організації з перевірки фактів у США, Великобританії, Індії, Іспанії, Аргентині та Африці. Також беруть участь: Департамент з питань цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту Великобританії та Офіс Тайної ради Канади (зокрема, уряд США не бере участі, принаймні наразі). Згідно з повним фактом, група створить “стандарти відповідальності за боротьбу з дезінформацією” та розробить спільну структуру для протидії “поганій інформації”.

Не зрозуміло лише те, наскільки великий вплив такі групи в кінцевому підсумку матимуть на політику компаній соціальних медіа. Незважаючи на те, що платформи соціальних медіа вжили певних кроків для подолання теорій змов проти вакцин, у них є безладна історія з цією темою. 

Наприклад, нещодавно Facebook оголосив про заборону реклами, яка перешкоджає вакцинам, і просунув PSA для інфікування від грипу. Але компанія дозволила поширювати теорії змов про вакцини в Instagram та групами у Facebook. І вже у вересні Марк Цукерберг відстоював своє рішення не вживати жорстких заходів щодо боротьби з вакссерами платформи. 

Так само нещодавно YouTube заборонив дезінформацію про вакцини проти COVID-19, але заявив, що відмовиться видаляти відео, які просто висловлюють "широкі занепокоєння". Twitter також вживав заходів для просування достовірної інформації про вакцини та пандемію, але не розглядав конкретні теорії змови щодо вакцин. 

Перевірка фактів і їх результативність

Також варто врахувати, що однієї перевірки фактів може бути недостатньо. Дезінформація про вакцини шириться в соціальних мережах роками, незважаючи на попередні зусилля, спрямовані на її знеохочення. І прихильники цих теорій змови закріплюються   в інших Інтернет-спільнотах. Це змусило деяких експертів попередити, що лише перевірка фактів навряд чи буде ефективною без інших втручань. У нещодавньому звіті про дезінформацію щодо вакцини проти коронавірусу, First Draft, зазначила, що перевірка фактів та модерація можуть бути непродуктивними. 

Нам потрібно перестати покладатися на зусилля з перевірки фактів та політику модерації вмісту платформ для подолання дефіциту даних. Це є недостатнім та потенційно контрпродуктивним. Наприклад, більший рівень вмісту може спричинити розповіді про вакцинацію, які, як стверджують, платформи намагаються прикрити. Вони також можуть заохотити ключові вакцинні спільноти перейти на альтернативні платформи, які важче контролювати та досліджувати. Необхідні попереджувальні повідомлення, які є одночасно привабливими та пристосованими до різних аудиторій.

Натомість, за їхніми словами, компаніям слід застосовувати підхід, який надає надійну інформацію там, де це потрібно. Також слід уважно спостерігати за групами, які, ймовірно, поширюватимуть теорії змови та просувати способи зв’язку людей із занепокоєнням із експертами у галузі охорони здоров’я. 

Це все схоже на заходи, які ці компанії можуть прийняти в рамках партнерства з Full Fact. Але в очікуванні першої коронавірусної вакцини, їм , можливо , доведеться діяти раніше , ніж пізніше.

Читайте також: OPPO анонсували платформу з автоматизованим виявленням COVID-19.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version