Home Новини сучасних технологій Facebook перейменували свою криптовалюту Libra

Facebook перейменували свою криптовалюту Libra

0
Facebook перейменували свою криптовалюту Libra

Сьогодні компанія Facebook перейменували свою криптовалюту Libra. Вона була перейменована на Diem з надією на отримання схвалення регулюючими органами. Відповідним чином змінилася і назва асоціації, яка стоїть за проектом і зараз налічує 27 членів.

Плани щодо Libra, вперше оприлюднені Facebook в минулому році, були істотно урізані в квітні цього року після того, як регулятори і центральні банки висловили побоювання, що нова валюта може підірвати фінансову стабільність, послабити контроль над грошово-кредитною політикою і поставити під загрозу конфіденційність.

За словами Стюарта Леві (Stuart Levey), генерального директора асоціації Diem Association зі штаб-квартирою в Женеві, зміна назви покликана підкреслити більш просту і оновлену структуру.

«Перша назва було пов'язано з ранньою версією проекту, що отримала жорсткий прийом з боку регулюючих органів. Ми кардинально змінили цю пропозицію », - сказав Леві.

Проект Diem, що на латині означає «день», тепер націлений на запуск цифрового монети, забезпеченої тільки доларом. Леві відмовився коментувати інформацію, що з'явилася недавно інформацію про запуск в січні, сказавши, що валюта буде запущена тільки після схвалення швейцарським регулятором.

За словами Леві, Diem прагне виділитися серед інших подібних проектів тим, що приділяє увагу аспектам, що викликають заклопотаність регулюючих органів і західних урядів, включаючи списку санкцій контроль і фінансові злочини.

Зокрема, асоціація має намір розробити політику дотримання санкцій та заходів по боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Крім того, вона відмовилася від колишніх планів, якими була передбачена можливість приєднатися до неї будь-кому.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version