Home Новини сучасних технологій Фітнес-трекер чи смарт-годинник? Що обрати?

Фітнес-трекер чи смарт-годинник? Що обрати?

0

Коли справа доходить до носимих гаджетів, ви часто чуєте два терміни: фітнес-трекер і смарт-годинник. Ці два типи пристроїв мають багато подібностей, але й чимало відмінностей. Так що обрати? Це складне питання, так як багато в чому вибрати пристрій для зап’ястя важче, ніж вибрати смартфон. Існує величезний вибір варіантів, а функції дуже різноманітні. 

Фітнес-трекер

Почнемо із фітнес-трекерів. Ці пристрої існують довше, ніж розумні годинники, через їх простіший характер. Це головна визначальна якість фітнес-трекера порівняно з розумним годинником – простота. Як зрозуміло з назви, його головне призначення — стежити за фітнесом. Це включає все: від простого відстеження кроків до розширених вимірювань серця та рівня кисню в крові.

Однак не всі фітнес-трекери створені однаковими. Наприклад, Fitbit Inspire 2 може виконувати багато базових речей для відстеження фітнесу за 100 доларів. За додаткові 30 доларів ви можете отримати Fitbit Charge 5 з додаванням GPS, кисню крові, ЕКГ, кольорового сенсорного екрану тощо.

Загалом, концепція полягає в тому, що ці пристрої розроблені з метою використання для відстеження речей, пов’язаних із фітнесом. Ресурси для цього різні, але мета одна.

Смарт-годинник

Фітнес-трекер чи смарт-годинник? Що обрати?

Розумні годинники мають багато спільного з фітнес-трекерами. Багато розумних годинників, як-от Apple Watch, також зосереджені на здоров’ї та фітнесі. Майже кожен розумний годинник також є фітнес-трекером, але не кожен фітнес-трекер також є розумним годинником.

Простіше кажучи, розумний годинник робить більше. Програми, сповіщення, керування музикою, мікрофони для телефонних дзвінків, динаміки, NFC, стільникове підключення, GPS і сенсорні екрани. Існують фітнес-трекери, які також мають деякі з цих функцій, але будь-який пристрій, який має їх усі, вважається розумним годинником. Практично всі розумні годинники мають певні можливості відстеження фітнесу, але не всі мають такі розширені функції, як кисень крові та ЕКГ.

Загалом, смарт-годинник – це пристрій, призначений для виконання багатьох різних речей та його можна вважати мініатюрною версією вашого смартфона..

Чому варто купити фітнес-трекер?

Як ми вже говорили вище, фітнес-трекер — це більш цілеспрямований досвід. Якщо здоров’я та самопочуття є вашими головними пріоритетами, ви, ймовірно, знайдете кращий спеціалізований фітнес-трекер. Оскільки фітнес-трекери спеціально розроблені для відстеження фітнесу, ці функції не додаються пізніше. Вони, як правило, більш точні та мають більш розширені функції, ніж їхні аналоги розумних годинників.

Цей зосереджений підхід також стає більш доступним. Найсучасніша модель Fitbit коштує всього близько $150. Ви можете легко знайти фітнес-трекери в діапазоні від $100 або менше.

Чому варто купити розумний годинник?

Розумні годинники є хорошим вибором, якщо вас цікавить більше, ніж просто відстеження фітнесу. Можливо, вам потрібні розширені сповіщення на зап’ясті, можливість користуватися деякими програмами, а також вам потрібний мобільний зв’язок, щоб ви могли залишити свій телефон вдома.

Чудова особливість розумних годинників полягає в тому, що вам не обов’язково відмовлятися від розширених функцій відстеження фітнесу. Garmin — це бренд, який також виробляє розумні годинники з дуже хорошими функціями для здоров’я та оздоровлення. Apple Watch також має кілька дуже вражаючих функцій для здоров’я. Насправді, якщо ви хочете розумний годинник з хорошими фітнес-навичками, з Apple Watch важко помилитися.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version