Home Новини сучасних технологій Декілька порад, як налаштувати датчик наближення на смартфоні

Декілька порад, як налаштувати датчик наближення на смартфоні

0
Декілька порад, як налаштувати датчик наближення на смартфоні

Чи знаєте ви, що в кожному сучасному смартфоні є датчик наближення? Це дуже зручна деталь, яка насправді допомагає нам багато в чому під час користування телефоном. От наприклад, під час телефонної розмови екран пристрою завжди темний, ви на ньому не зможете щось випадково натиснути або взагалі вимкнути дзвінок. Все це робиться завдяки тому ж самому датчику наближення. Він спрацьовує в той момент, коли його піднести близько до чогось. У випадку телефонної розмови – близько до вуха. Як тільки телефон буде знову знаходитись у руках, екран відразу засвітиться і ви зможете покласти слухавку та продовжити роботу.

Все це дуже чудово, але на жаль, датчик наближення з часом починає збиватись та не зовсім коректно працювати. В такому випадку потрібно зробити деякі дії. Для початку переконайтесь, що він не забруднений. Датчик завжди розташований біля передньої камери вгоді екрану. Якщо він не забруднений, а скло чи захисна плівка якісна та не пошкоджена, тоді датчик треба буде заново вручну налаштовувати. Саме про це ми далі і розповідатимемо.

Цікаво: Названо пристрої, які стали не потрібні з появою смартфона

Датчик наближення за замовчуванням працює та увімкнений завжди. Але бувають випадки, коли його треба вимкнути, або ж навпаки ви його випадково вимкнули, а тепер потрібно увімкнути. Для цього потрібно зайти в "Налаштування", далі натискаємо "Системні програми", після цього "Вхідні дзвінки", знаходимо "Датчик наближення" і просто вмикаємо або ж навпаки. Це стандартна інструкція. Є моделі телефонів, де послідовність трохи не така, все залежить від виробника.

У випадку, якщо датчик почав неправильно працювати, не спрацьовувати, або ж робити це тоді, коли не треба, то потрібно його відкалібрувати. Тут є декілька способів це зробити.

Перший - через ОС. Заходите в налаштування телефона, відкриваєте розділ "Система" та "Спеціальні можливості", далі натискаємо "Відкалібрувати датчик". Після цього телефон буде сам вам казати що робити, щоб правильно налаштувати модуль. Після виконання інструкцій можна продовжувати користуватись, він повинен працювати коректно.

Другий - через інженерне меню. Цей спосіб не підійде звичайному користувачу, бо можна позбивати функції телефону. Краще такі налаштування робити тому, хто хоча б трохи розбирається. Якщо ж ви все таки обрали цей спосіб, то спершу потрібно буде набрати команду #3646633## або #6484##. Далі послідовність дій така: Hardware Testing - Sensor - Light/Proximity Sensor - PS Calibration - Calibration - Calculate min value. Якщо ви все зробили правильно, то наступним з'явиться напис "Calculate succeed". Далі піднесіть до датчика будь-який предмет і натискайте Calculate max value, потім Do calibration і після завершення усіх дій перегрузіть телефон. Датчик наближення повинен працювати як раніше.

Варто знати: 5 дій, які робить майже кожен, які можуть уповільнити роботу вашого смартфону

Останній спосіб - через програму. Увага! Цей спосіб актуальний для тих, в кого смартфон із Root-правами. Для цього вам знадобиться програма "Датчик наближення. Скидання". Після встановлення та запуску додатку, потрібно натиснути кнопку Calibrate Sensor. Далі по черзі закрити та відкрити датчик, між цим натискати на кнопку Next. Після цього тиснете Calibrate і Confirm і надаєте доступ до root-прав. Останнім кроком буде перезагрузка телефону.

Це три універсальні способи як налаштувати датчик наближення. Якщо ви виконаєте усе правильно, то він повинен відновити свою роботу та працювати коректно. У випадку, якщо нічого не змінилось, то швидше за все варто звернутись в ремонт, можливо, датчик потрібно взагалі замінити на новий.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version