Home Новини сучасних технологій 5 дій, які робить майже кожен, які можуть уповільнити роботу вашого смартфону

5 дій, які робить майже кожен, які можуть уповільнити роботу вашого смартфону

0

Деякі методи можуть з часом уповільнити роботу вашого мобільного телефону Android або iPhone (iOS). Однією з причин може бути встановлення занадто великої кількості програм , залишення занадто багато вкладок відкритими у фоновому режимі та нечасте перезавантаження смартфона. Пам’ятаючи про це, ITechNews виділили п’ять речей, яких слід уникати на своєму смартфоні, щоб ви не ризикували сповільнити його чи вийти з ладу.

1. Розмістіть багато програм і віджетів на головному екрані

Це може здатися безглуздим, але переборщування з віджетами та програмами на головному екрані вашого телефону може сповільнити його роботу. Це пов’язано з тим, що смартфон потребує більше пам’яті для запуску програм, а отже, його продуктивність може бути порушена.

У цьому випадку, щоб підвищити продуктивність телефону, ідеально, щоб на головному екрані було кілька програм і віджетів. Ви можете залишити один або два віджети годинника та календаря, наприклад, і включити на головний екран лише ті програми, які ви найчастіше використовуєте.

Цікаво: Названо найтиповіші помилки при виборі нового смартфона.

2. Витратьте час на оновлення системи мобільного телефону

Підтримка операційної системи вашого телефону завжди в актуальному стані також є дуже важливим моментом. Оновлення зазвичай приносять ряд покращень для смартфона, включаючи виправлення помилок і підвищення продуктивності. Тому, щоб мобільний телефон не мав різких падінь продуктивності, рекомендується постійно оновлювати його.

Щоб перевірити наявність нових оновлень програмного забезпечення на Android , перейдіть у налаштування пристрою. Потім натисніть на вкладку «Система». Щоб продовжити, виберіть «Додатково», а потім «Оновлення системи».

На iPhone ( iOS ) перейдіть до налаштувань пристрою, виберіть «Загальні», а потім натисніть «Оновлення програмного забезпечення». Там ви можете перевірити свою версію iOS і чи є якісь оновлення для вашого смартфона.

3. Залиште телефон без перезавантаження

Ще одна звичка, яка може сповільнити ваш телефон, — це нечасте перезавантаження системи. Вимикаючи та вмикаючи смартфон, ви запобігаєте тому, щоб деякі програми, які працюють у фоновому режимі, без потреби споживали ресурси вашого телефону — наприклад, оперативну пам’ять. Отже, коли ви помітите, що продуктивність знижується, порада, яка може допомогти покращити продуктивність, — закрити всі програми та перезавантажити телефон.

Цікаво: Декілька порад, щоб смартфон розряджався повільніше

4. Тримайте віруси активними на мобільному пристрої

Bloatware – це програми, які встановлюються на заводі на мобільний телефон і зазвичай не дуже корисні. Проблема в тому, що ці програми зазвичай не можна видалити, і, отже, вони перевантажують пам’ять смартфона, перевантажують ресурси та сповільнюють роботу телефону.

Хоча в багатьох випадках їх неможливо повністю видалити з телефону, віруси можна вимкнути, що може підвищити продуктивність пристрою. Щоб вимкнути віруси на Android , перейдіть до налаштувань смартфона та торкніться вкладки «Програми та сповіщення». Потім виберіть «Переглянути всі програми» та позначте відповідне вірусне програмне забезпечення. Щоб продовжити, натисніть «Вимкнути» та підтвердіть дію.

На iPhone ( iOS ), починаючи з iOS 11, можна видалити будь-яку програму, попередньо встановлену на пристрої. Для цього просто виберіть програму, яку потрібно видалити, а потім натисніть «Видалити програму». На наступному екрані підтвердьте дію, і додаток буде видалено з телефону.

5. Використовуйте живі шпалери

Анімовані шпалери також можуть перевантажити ваш пристрій і сповільнити роботу телефону. Крім того, можливо, що живі шпалери в кінцевому підсумку вимагають більше від акумулятора телефону, що може привести до того, що смартфон швидше розрядиться. Отже, якщо ви використовуєте «веселі» шпалери, які рухаються під екраном, і ви страждаєте від повільності або збоїв на телефоні, це може бути причиною.

Щоб вирішити проблему, спробуйте змінити фонову фотографію телефону, щоб побачити, як підтримується продуктивність телефону. Якщо продуктивність покращується після видалення живих шпалер, це ознака того, що шпалери вимагають багато від мобільного, і, отже, рішення полягає в тому, щоб не використовувати шпалери, які рухаються.

Також нещодавно стало відомо, як правильно заряджати смартфон, щоб продовжити термін його життя.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version