Home Новини сучасних технологій Flightradar24 – що це за сервіс та як він працює?

Flightradar24 – що це за сервіс та як він працює?

0
Flightradar24 - що це за сервіс та як він працює?

Flightradar24 – це сервіс, який показує всі літаки та їх переміщення по світу. Тобто, в режимі реального часу можна побачити де, наприклад, летить ваш родич чи друг. Цим сервісом користується дуже багато людей. Це дійсно цікаво та часто стає в нагоді коли не знаєш де знаходиться якась потрібна людина.

Тепер розповідаємо детальніше як працює сервіс та звідки бере такі точні дані. Всі літаки використовують технологію ADS-B. Вона використовується для того, щоб пілот міг передати максимально точні дані про сам літак, його висоту польоту, бортовий номер, швидкість, координати місцезнаходження і іншу потрібну інформацію. Всі ці дані не зашифровані, а знаходяться в загальному доступі, тільки щоб їх отримати потрібно мати RTL-SDR приймач із налаштованою правильно частотою. Тобто, всі хто користується таким пристроєм може отримати інформацію про будь-який літак та рейс. Люди, кому це цікаво, й користуються таким загальним доступом до даних. А от сервіс Flightradar24 збирає цю інформацію і в результаті є повна картинка перельотів по всьому світу. Такі приймачі, про які йшла мова вище, можуть отримувати точну інформацію на відстані 450 км від літака. Загалом нічого складного немає. Можна хоч з дому ловити дані.

Цікаво: Названо сервіси, які роблять серфінг по інтернету зручним та безпечним

Єдине, хто може не використовувати дану інформацію задля безпеки - це військові літаки, або приватні, які перевозять знаменитостей чи владу країни. Всі інші відслідкувати можна без жодних проблем.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version