Home Новини сучасних технологій Google хоче запропонувати аудіоверсію кожної книги

Google хоче запропонувати аудіоверсію кожної книги

0

Сьогодні лише найкращі книги отримують аудіоверсії, розказані професіоналами, враховуючи, що запис – це трудомісткий процес, який не обов’язково масштабується до кожної опублікованої роботи. Зараз же Google хоче запропонувати аудіоверсію кожної книги. Зараз вони працююють над автоматично створеними дикторами, які перетворюють будь-яку книгу на аудіокнигу.

Ця функція має на меті принести користь магазину Google Play Books, надаючи набагато більше звукових назв із властивою їм зручністю. Компанія вказує на те, як “не всі книги, як та, яку написав ваш улюблений інді-автор, перетворюються на аудіокнигу”.

Google хоче запропонувати аудіоверсію кожної книги

Рішенням Google є автоматизація процесу та співпраця з видавництвами США та Великобританії, які володіють правами на книги. Ряд існуючих технологій Google можна використати для забезпечення цієї функції.

Протягом останніх кількох років Google працює над вдосконаленням синтезу мовлення (TTS) . Ключовий прогрес сходить до дослідницької лабораторії алфавіту AI DeepMind та природних голосів на основі WaveNet, які можуть автентично обробляти складні імена, дати, час та інший текст. Налаштування, що варіюються від висоти звуку до швидкості мовлення та збільшення гучності, доступні в службі Cloud TTS, що пропонується сьогодні всім розробникам.

Тим часом, на початку цього року Асистент на телефонах отримав функцію "читати цю сторінку" з голосами, особливо придатними для довготривалого контенту. Google розглянув просодію - стрес, інтонацію та ритм - для цього втілення.

Магазин аудіокниг Google запущений у 2018 році . Сьогодні одна графіка показує наявний програвач у Play Books для Android та iOS із використанням стандартного зображення обкладинки - там, де лівий край відображається чотириколірна панель світла Google, для автоматичних аудіокниг.

Цей інструмент для видавців наразі у бета-версії і буде доступний для всіх видавців на наступний рік.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version