Home Новини сучасних технологій Google і Apple забороняють технологію обміну даними

Google і Apple забороняють технологію обміну даними

0
Google і Apple забороняють технологію обміну даними

Сьогодні ми дізналися, що Google і Apple забороняють технологію обміну даними. Можливо, ви ніколи не чули про компанію X-Mode Social, але її код може бути в деяких додатках на вашому телефоні, відстежуючи та продаючи дані про ваше місцезнаходження. Зараз Google і Apple намагаються це зупинити. Згідно зі статтею Wall Street Journal , технологічні компанії сказали розробникам видалити код X-Mode зі своїх додатків або ж вони ризикують втратити доступ до відповідних магазинів програм.

X-Mode працює, надаючи розробникам код для розміщення у своїх програмах, відомий як SDK, який відстежує місцезнаходження користувачів, а потім надсилає ці дані в X-Mode, який їх продає. Натомість X-Mode платить розробнику певну суму залежно від кількості користувачів у додатку. За даними компанії , її технологія є у понад 400 додатках, включаючи багато додатків, розроблених для мусульманських користувачів, таких як той, який нагадує користувачам, коли слід молитися, та додаток для знайомств, орієнтований на мусульман.

Розробники отримали час на випралення ситуації з X-Mode

Apple надає розробникам два тижні на видалення SDK, а Google розробникам – один тиждень, з можливістю подати заявку на продовження до 30 днів. Але модель відстеження місцезнаходження користувачів та продажу даних не є нічим новим: можливо, заборонено X-Mode, було те, що, згідно з повідомленням Motherboard , він також продавав його американським військовим . Якщо взяти до уваги той факт, що багато найбільших додатків, що використовують X-Mode, були розроблені для мусульманського населення, зрозуміло, чому це могло б стосуватися цього.

Звичайно, державні служби, що купують дані про місцезнаходження громадян, не є чимось новим , але більшу частину часу вони купують їх у посередників даних, які просто узагальнюють інформацію з різних джерел, а не у компаній, що збирають її безпосередньо. У свою чергу, X-Mode заявляє, що його виділяють, кажучи, що він “збирає дані, подібні до мобільних додатків, як більшість рекламних SDK”.

Щоб обговорити це за допомогою PSA: X-Mode та інші подібні компанії можуть отримати дані про ваше місцезнаходження лише за дозволом. Часто програми не дають зрозуміти, що дані про ваше місцезнаходження надходять у X-Mode (вони або поховані в ліцензійному договорі, або їх взагалі немає), але кожна програма на iOS та Android повинна буде запитати дозвіл, щоб мати можливість побачити своє місцезнаходження. Якщо ваш додаток рівня (як, наприклад, інструмент, який ви використовуєте, щоб переконатись, що картинка не крива) запитує дозвіл на ваше місцезнаходження, ймовірно, варто задуматися над тим, чи потрібно це йому насправді.

Звичайно, це не захистить вас у випадках, коли додаток має реальну причину використовувати ваше місцезнаходження (наприклад, із додатком для знайомств), саме тому добре, що і Apple, і Google, а також деякі законодавці починають більш ретельно дивитися на те, як компанії продають дані користувачів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version