Home Новини сучасних технологій Google побудував світлодіодну сферу для створення портретного режима

Google побудував світлодіодну сферу для створення портретного режима

0
Google побудував світлодіодну сферу для створення портретного режима

Сучасні телефони можуть похвалитися не тільки просунутими датчиками, а й наявністю ІІ, здатним в режимі реального часу коригувати автофокусування і освітлення. Мало хто замислюється, як створюються ці технології. Сьогодні ми дізналися, що Google побудував світлодіодну сферу для створення портретного режима.

Коли мова заходить про професійної фотографії, в справу вступають потужні спалахи, здатні направити освітлення в потрібному напрямку. При цьому доводиться враховувати розташування об’єкта і багато інших показників. Сучасні користувачі мобільних пристроїв не можуть і не хочуть тягати за собою незручну апаратуру, саме тому вирішувати подібні завдання доводиться розробникам.

При розробці режиму портретного освітлення (Portrait Light) для смартфонів серії Pixel створили спеціальну освітлювальну установку, що включає 64 камери, кожна з яких мала власну точку огляду. В цілому розмістили 331 світлодіод з можливістю індивідуальної настройки. Щоб алгоритм навчився робити найкращі фото в залежності від напрямку освітлення, залучили сімох добровольців.

Результат цієї трудомісткої роботи тепер доступний на смартфонах серії Pixel. Алгоритм дозволяє імітувати освітлення таким чином, ніби він виходить з різних джерел. Користувач може обертати освітлення по кадру і регулювати його інтенсивність, підсвічуючи таким чином об'єкт з потрібного ракурсу.

Технологія працює як для однієї людини, так і для декількох, а також разом з нічним режимом. Власники «пікселів» можуть скористатися нею в додатку «Google Фото».

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version