Реклама

Як бути, якщо через WhatsApp бракує пам’яті в смартфоні?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Досить часто трапляються випадки, особливо на Android-смартфонах, коли закінчується вільний простір, через що користуватися додатками, та й смартфоном, стає неможливим. Особливо це стосується месенджерів, які навідріз відмовляються запускатися, якщо на смартфоні недостатньо пам’яті, для їхнього функціонування. Зазвичай, проблема з нестачею вільного простору виникає саме тоді, коли смартфон вкрай необхідний і тому приходиться в екстреному порядку щось видаляти з нього, але це не так вже й просто, оскільки виявити додаток, який засмічує смартфон, не завжди просто. Зробимо вам послугу і назвемо тип додатків, які найчастіше засмічують смартфони – месенджери. Саме WhatsApp, Viber та Telegram найчастіше стають причиною відсутності вільної пам’яті в смартфоні. Цілком логічно, що виникає закономірне запитання “Як бути, якщо через WhatsApp бракує пам’яті в смартфоні?” Для початку спробуємо розібратися з тим, як саме WhatsApp засмічує смартфон.

WhatsApp, як і інші месенджери, засмічує смартфон досить сильно і причиною цього є його функціонал, який полягає у автоматичному завантаженні медіафайлів. Дана опція вмикається автоматично після першого запуску додатку на смартфоні і через це, на ваш смартфон завантажуються всі отримані голосові повідомлення, аудіофайли, документи, зображення котиків, стікери, GIF-файли, відео та інші файли, які вам відправляють в месенджері.

В результаті, при активному користуванні месенджером, внутрішній простір "забивається" всіми цими файлами і якщо періодично не видаляти їх, внутрішня пам'ять закінчиться неймовірно швидко.

То що робити, якщо саме WhatsApp зайняв весь внутрішній простір смартфона? Варіантів доступно два, а саме видалення файлів вручну в месенджері та за допомогою файлового менеджера.

Видалення файлів з WhatsApp

Як ми писали вище, видалити всі файли можна безпосередньо в месенджері. Для цього вам необхідно перейти в налаштування самого месенджера та натиснути на 3 крапки в правому куті (зверху). Наступним кроком буде пошук пункта "Дані та Сховище" і потім слід натиснути на "Управління Сховищем". Після цього, переходимо в розділ "Чати" і тиснемо на той контакт, від якого ви найчастіше отримуєте різноманітні документи і файли. Виявивши джерело сміття, поступово видаляємо все зайве. Далі переходимо до іншого контакту і знову починаємо процес видалення, і так до тих пір, поки не перевірите всі контакти.

Видалення за допомогою файлового менеджера

Даний спосіб дещо простіший, оскільки відпадає необхідність переглядати всі діалоги в месенджері. Для цього вам необхідно перейти в файловий менеджер вашого смартфона та шукати папку WhatsApp. Як знайшли, переходимо в папку "Media" і видаляємо все зайве, тобто отримані та відправлені файли.

Те саме необхідно виконати і в папці "WhatsApp Images" та "Sent", в яких зберігаються всі картинки і дублі всіх зображень, відповідно. Також нагадуємо, що видаляти самі папки не варто, оскільки це може пошкодити месенджер, а приємного в цьому буде мало.

По завершенню видалення всього зайвого із месенджера, необхідно виконати одне налаштування, яке попередить подібну ситуацію в майбутньому. Мова зараз йде про вимкнення функції автоматичного завантаження файлів. Для цього переходимо у WhatsApp, далі тиснемо на три крапки зверху, вибираємо "Дані та сховище" і переходимо в розділ "Автозавантаження медіа", де необхідно деактивувати цю функцію і все.

Також нещодавно стало відомо, що з 1 листопада багато українців не зможуть користуватися месенджером WhatsApp.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 2 неочевидні функції Wi-Fi у смартфонах, про які мало хто знає

Всі власники смартфонів знають про таку річ, як Wi-Fi і знають для чого її використовувати - для підключення до...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -