Home Новини сучасних технологій Як дізнатися, чим забита пам’ять смартфона?

Як дізнатися, чим забита пам’ять смартфона?

0

Сучасні смартфони оснащені великим внутрішнім накопичувачем, але, з часом, навіть на них закінчується вільне місце, що негативно впливає на працездатність смартфона, яка проявляється в заповільненні смартфона.
Якщо періодично не виконувати чистку пам’яті смартфона, вона буде занята великою кількістю непотрібних файлів, зображень, додатків та багато іншого. Проблем з видаленням цих фалів не буде, а от знайти їх буде досить проблематично. Сьогодні ж ми розкажемо, як дізнатися, чим забита пам’ять вашого смартфона.

Найперше, необхідно перейти в налаштування смартфона і знайти розділ “Пам’ять”. В даному розділі ви зможете знайти всю детальну інформацію, яка стосується пам’яті смартфона. Для прикладу, тип фалів “Додатки”, а поруч побачите скільки вони займають вільного місця на смартфоні.

Якщо перейти в “Додатки”, то ви побачите перелік додатків, а під ними об’єм пам’яті, яку вони займають. В нашому випадку можна перейти в “Сервіси Google Play” і там видно, що всього сервіси займають 868 МБ, з них Додаток займає 438 МБ , а Дані займають 430 МБ. Також можна побачити і Кеш, який, в нашому випадку, займає 87 МБ.

Диспетчер (менеджер) файлів

Диспетчер файлів - це додаток який встановлений на смартфоні за замовчуванням, за допомогою якого можна дізнатися які файли де зберігаються. Відповідно, перейшовши в Диспетчер файлів, ви може особисто вибрати, що займає багато місця на смартфоні і, при потребі, видалити.
Найбільшу увагу варто звертати на Папку, яка називається “Сховище”, оскільки там зберігається все, що ви завантажували на смартфон за допомогою браузера або ж за допомогою свого ПК.
Важливо не забувати, що в Диспетчері файлів є велика кількість системних папок, які видаляти не можна, оскільки їхнє видалення негативно вплине на працездатність вашого смартфона.

Спеціальні додатки

Головним недоліком Диспетчера Файлів є те, що всю необхідну інформацію потрібно шукати і видаляти вручну. В такому випадку, нам на допомогу приходять спеціальні додатки, які допомагають автоматизувати цей процес. До таких додатків можна віднести “Аналізатор Дисків” та DiskUsage, які можна завантажити в офіційному магазині Google (Google Play).

“Аналізатор Дисків” - це абсолютно безкоштовний та багатофункціональний додаток, який відображає весь вміст вашого смартфона по папках із відображенням зайнятої пам’яті. Цікавий та корисний додаток, для зручного звільнення внутрішньої пам'яті смартфона.
Додаток DiskUsage виконує ті самі функції, що й попередній додаток. Вибір можна зробити абсолютно на своїх вподобаннях до інтерфейсу та зручності у використанні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version