Home Новини сучасних технологій Чому українці вважають, що зарядний пристрій безпечно залишати в розетці

Чому українці вважають, що зарядний пристрій безпечно залишати в розетці

0

Багато українців сперечаються на тему безпечності залишання зарядних пристроїв в розетці після того, як смартфон вже зарядився. Для того, щоб було легше сперечатися, ми самі спробуємо розібратися з цим запитанням.

І так, багато експертів сходяться на думці, що зарядний пристрій необхідно витягати з розетки через те, що присутня ймовірність перепаду напруги, також ймовірні неполадки із зарядним пристроєм і останнє, це споживання електроенергії.

Перепади напруги

Дійсно, така проблема присутня і ніхто не може наперед вгадати, коли перепад напруги може відбутися. Для таких випадків придумали стабілізатори напруги, які компенсують ці скачки. Сказати, що при скачках напруги постраждають тільки зарядні пристрої буде нерозумно, оскільки вся електротехніка, яка весь час підключена до мережі, може постраждати від таких скачків.

Також не гарантовано, що при такому скачку напруги, зарядний пристрій буде виведено з ладу. Знову ж таки, ймовірність присутня, хоч це й рідко відбувається.

Якщо у вашому домі, на вашій вулиці і у вашому місті таке трапляється часто, рекомендовано придбати стабілізатор напруги для уникнення негативних наслідків.

Споживання електроенергії

Це питання достатньо спірне, оскільки зарядний пристрій споживає максимально електроенергії тільки тоді, коли він заряджає смартфон. У випадках, коли він просто в розетці, споживання також присутнє, але воно настільки мізерне, що в рахунках за оплату електроенегрії ви не відчуєте змін.

Неполадки із зарядним пристроєм

Фактично, це найпоширеніша причина, через яку необхідно виймати зарядний пристрій із розетки. Якщо ви помітили, що ваша зарядка поводиться підозріло, тобто перегрівається, іскрить, або від неї відчувається неприємний запах, тоді не варто не лише залишати його в розетці, а й взагалі не використовувати.

Як бачите, найчастішими причинами, щоб витягати зарядку із розетки, є її несправність та перепади напруги. Якщо ви людина, яка надмірно хвилюється за техніку безпеки, тоді ви можете завжди витягати із розетки не тільки зарядні пристрої, а й інші електроприлади.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version