Home Новини сучасних технологій Як користуватися новою функцією TalkBack

Як користуватися новою функцією TalkBack

0

Згідно з опитуванням майже в кожному смартфоні на базі Android є такі функції чи додатки про призначення яких їхній власник не знає. I на перших місцях цього списку можна розмістити TalkBack. Отже, спробуємо пояснити що це за функція та як її використовувати.

Цікаво: «Чистий виклик»для телефонних дзвінків на Android від Google

TalkBack – це спеціальна програма, яка дозволяє озвучувати екран. По суті це голосовий помічник для людей з проблемами зору. Він може озвучувати клавіші під час натискання; зачитати повідомлення, надіслані на телефон; вимовляти слова чи речення, на які наведено курсор; озвучувати номер телефону чи ім’я абонента вхідного дзвінка; підтверджувати виконання різноманітних дій та вільно переміщатися між додатками та вікнами. Ця функція буде корисна не лише людям з обмеженим зором, а і фахівцям, які під час виконання робочого процесу не мають можливості відволікатися на телефон, наприклад водії. На смартфонах останнього покоління функція TalkBack позначається як Android Аccessibility Suite. Так як же ж користуватись функцією TalkBack. Є кілька варіантів запуску та відключення цієї функції.

За допомогою кнопок регулювання гучності. Для активізації функції необхідно натиснути одночасно дві кнопки регулювання гучності, що знаходяться збоку та утримувати їх протягом трьох секунд. Для деактивізації функції виконати ту ж саму дію.

За допомогою голосового асистента Google. Потрібно сказати «Окей Google», після чого надати команду «Ввімкнути TalkBack» або «Вимкнути TalkBack».

Цікаво: Деякі коди Android 13 натякають на майбутні пристрої Google

За допомогою налаштувань смартфона. Потрібно ввійти в меню «Налаштування» та вибрати розділ «Спеціальні можливості», в якому вибрати пункт «TalkBack», де можна увімкнути або вимкнути цю функцію, підтверджуючи свої дії натиснувши «Ок».

Цікаво: Google випустила першу бета-версію Android 13 QPR1

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version