Home Новини сучасних технологій Як запустити програми Android у Windows 11

Як запустити програми Android у Windows 11

0

Серед більш помітних функцій Windows 11 є можливість використовувати програми Android на робочому столі. Після періоду тестування з Windows Insiders ця функція тепер доступна всім користувачам — за умови, що ви відповідаєте вимогам Microsoft.

Якщо ви хочете запускати програми Android у Windows, вам потрібно встановити підсистему Windows для Android і Amazon Appstore, а ваш ПК має подолати певний поріг. Коли у вас все буде на місці, програми для Android працюватимуть як будь-які інші додатки для Windows. Ось як усе налаштувати.

Перевірте вимоги до пристрою

Щоб запускати програми Android у Windows 11, ваш комп’ютер повинен відповідати кільком основним вимогам . Спочатку відкрийте Налаштування > Система > Про і перевірте такі характеристики:

  • ОЗУ: ваш комп’ютер повинен мати принаймні 8 ГБ ОЗП, хоча рекомендується 16 ГБ. Це буде зазначено як встановлена ​​оперативна пам’ять у розділі «Технічні характеристики пристрою».
  • Процесор: ваш ЦП буде вказано як процесор у специфікаціях пристрою та має бути:
    • Intel Core i3 8-го покоління або вище
    • AMD Ryzen 3000 (мінімум) або вище
    • Qualcomm Snapdragon 8c (мінімум) або вище
  • Тип сховища: на вашому комп’ютері також має бути встановлений внутрішній SSD. Якщо ви не впевнені, що у вас є, перейдіть до « Налаштування» > «Система» > «Сховище» > «Додаткові параметри зберігання» > «Диск і томи» , і на сторінці під вашим томом має бути написано SSD. Якщо на ньому написано HDD , вам не пощастило.

Увімкнути платформу віртуалізації

Однією з найскладніших частин цього процесу є включення платформи віртуальної машини, яка дозволить вашому комп’ютеру емулювати різні операційні системи. Хороша новина полягає в тому, що на багатьох машинах з Windows 10 — і на всіх, що постачаються з Windows 11 — це ввімкнено за замовчуванням.

Однак для цього налаштування може знадобитися зануритися в налаштування BIOS /UEFI вашого ПК. Microsoft пропонує докладні інструкції щодо того, як увімкнути цю функцію, які залежать від виробника вашого комп’ютера. Ви також повинні мати можливість увімкнути віртуалізацію з панелі керування. Знайдіть «Увімкнути або вимкнути функції Windows» і виберіть результат пошуку. Поставте прапорець біля опції « Платформа віртуальної машини» та натисніть « ОК » .

Цікаво: Переваги та недоліки Windows 11 та чому не всі хочуть на нього переходити.

Оновіть Windows 11

Microsoft додала підтримку програм Android у збірці 22000.526. Виберіть Налаштування > Система > Про програму > Специфікації Windows і знайдіть збірку ОС , щоб побачити, яку версію ви використовуєте. Якщо ваша збірка не проходить перевірку, відкрийте Налаштування > Оновлення Windows . Натисніть Перевірити наявність оновлень , а потім Завантажити та встановити поруч із доступними оновленнями.

Оновіть додаток Microsoft Store

Щоб отримати доступ до програм Android, спочатку потрібно завантажити Amazon Appstore з Microsoft Store. Однак це можна зробити, лише якщо сам магазин Windows оновлено (версія 22110.1402.6.0 або вище). Натисніть значок свого профілю та виберіть Налаштування програми , щоб перевірити, яка у вас версія Microsoft Store. Потрібно оновити? Натисніть Бібліотека та виберіть Отримати оновлення .

Встановіть підсистему Windows для Android

Коли все буде оновлено та виконано всі вимоги, відкрийте Microsoft Store і знайдіть «Amazon Appstore». Виберіть запис і натисніть Встановити > Налаштувати . Потім вам буде запропоновано завантажити підсистему Windows для Android, яка потрібна для емуляції Android у Windows.

Натисніть Завантажити , а потім дочекайтеся встановлення функції. Після завершення натисніть Далі , а потім Перезавантажте . Після резервного завантаження ПК слід встановити Amazon Appstore.

Налаштуйте Amazon Appstore

Ви можете знайти Amazon Appstore у списку програм Windows 11. Натисніть кнопку Пуск > Усі програми > Amazon Appstore . Потім вам буде запропоновано ввійти за допомогою облікового запису Amazon, перш ніж ви зможете отримати доступ до вітрини. Після входу в Amazon Appstore можна переглядати та встановлювати програми Android .

Оскільки програма все ще знаходиться в попередньому перегляді, існує менший вибір додатків, ніж зазвичай містить Amazon Appstore. Ви можете шукати в рядку пошуку або використовувати будь-яку з категорій, що відображаються в магазині, щоб знайти щось для встановлення.

Цікаво: Відомо, як відновити видалені файли у Windows 10/11.

Встановіть програму Android на Windows 11

Як приклад, ми збираємося встановити програму Amazon Kindle для Android. Коли він з’явиться в пошуку, натисніть кнопку Отримати , щоб встановити його на свій комп’ютер.

Програма буде завантажена і діятиме як будь-яка інша програма для настільних комп’ютерів Windows — згорніть її, зробіть її повноекранною або багатозадачною за допомогою Snap Layouts . Знайдіть його пізніше в списку програм.

Цікаво: Відомо, як правильно вимикати оновлення Windows.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version