Home Новини сучасних технологій Які смартфони від Xiaomi більше не отримають оновлення MIUI 13?

Які смартфони від Xiaomi більше не отримають оновлення MIUI 13?

0
Які смартфони від Xiaomi більше не отримають оновлення MIUI 13?

Оновлювати смартфон дуже важливо, адже після цього він стає краще працювати, з’являються нові функції та можливості. Але кожен виробник смартфонів не може безкінечно випускати оновлення на всі моделі. Будь-який телефон підтримується брендом декілька років, а потім все, перестає отримувати оновлення і це нормально. Старіші моделі вже просто не в змозі витримати навантаження оновлення, вони видаються заслабкими для нових розробок. Сьогодні мова піде саме про смартфони бренду Xiaomi і його фірмову прошивку MIUI. В цього виробника ситуація дещо інша, ніж у інших. Xiaomi має ще два суббренди – Redmi, Poco. Загалом, вони всі випускають постійно стільки телефонів, що їх просто не реально довго підтримувати оновленнями. Легше випустити ще стільки ж само нових телефонів, ніж оновити всі старі. Добре це чи ні, судити користувачам.

Давайте ж повернемось до того, які смартфони більше не отримають оновлення. Ось весь список із восьми моделей:
1.Xiaomi Mi 10/10 Pro
2.Xiaomi Mi CC9 Pro
3.Xiaomi Mi 10 Lite Zoom
4.Redmi K30, K30, 50G, K30, i50

Цікаво: Оновлення, на яке чекають всі. Хто перший отримає MIUI 13?

Зверніть увагу на перший пункт - Xiaomi Mi 10/10 Pro. Це флагмани, які вийшли лише два роки тому. Їх компанія вже не буде підтримувати оновленнями, лише допрацює трішки те, що вже є. Ну хіба це не дивно? Якщо хтось не зрозумів усієї трагедії, то зробимо порівняння із Apple, їх телефон iPhone 6S, який вийшов в 2015 році, а це вже на хвилинку 7 років тому, отримав оновлення до iOS 15. Ви можете собі уявити? Телефон вже дуже багато років підтримується і це при тому, що після нього кожного року виходять нові моделі. А тут Xiaomi, які не хочуть оновити відносно нові пристрої, так ще й флагмани. Якщо розбиратись у проблемі чому так відбувається, то найочевидніший варіант дійсно те, що моделей занадто багато і їх просто не реально всі оновити та підігнати під нововведення.

Якщо оцінити попередню ситуацію з оновленнями, то виникає питання, а всі отримають оновлення до MIUI 13.5? Дуже навряд чи. Швидше за все, деякі моделі обійдуться 13 версією і невеличкою допрацьовкою пізніше. До речі, в кінці року 2022 вийдуть нові моделі смартфонів від Xiaomi, а це означає, що з'явиться новий список старих телефонів, які не отримають оновлення. А ще, недолік, який описаний вище не єдиний. Хвилює ще й швидкість отримання оновлення. Все у бренду якось дуже повільно. Щасливі власники оновлення в перші дні його виходу лише ті, хто має дорогі нові флагмани. Всі інші смартфони якщо і отримують оновлення, то дуже повільно.

Отож, як бачите проблема з наявністю оновлень на смартфони Xiaomi велика, але це не означає, що їх моделями не треба користуватись. Телефони дійсно хороші і надійні, а з оновленнями якось можна розібратись самому.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version