Home Новини сучасних технологій Який захист смартфона обрати – пін-код, графічний ключ, Face ID чи Touch...

Який захист смартфона обрати – пін-код, графічний ключ, Face ID чи Touch ID

0

Усі ми користуючись смартфоном намагаємось захистити свої дані на ньому, відповідно задаємось питанням, який рівень захисту кращий. Сьогодні ми поговоримо про те, який захист обрати – пін-код, графічний ключ, Face ID чи Touch ID.

Нагадаємо, що пін-код передбачає введення комбінації з чотирьох або більше цифр, тоді як графічний ключ таку ж комбінацію, але з графічних символів. Face ID спрямований на розпізнавання обличчя власника смартфона. Touch ID – це сканер відбитків пальців, який зараз є на більшості пристроїв, навіть бюджетних варіантах.

Тепер щодо надійності даних варіантів захисту вашого смартфона. Найменш надійним рівнем захисту вважається графічний ключ. Дещо кращою є ситуація з паролем, але з умовою уникнення простих комбінацій, а створення не банальних та дещо складних варіацій.
Щодо систем Face ID та Touch ID, то в мережі є багато інформації про їх вразливість.

Проте обманути ці програми надзвичайно складно, тим більше, що вони весь час вдосконалюються. Єдина проблема може виникнути, якщо ваш смартфон візьме стороння особа та наведе його на ваше обличчя, відповідно таким чином розблокує. Але ймовірність такої ситуації надзвичайно мала.

Як бачите, у всіх систем є свої позитивні сторони та негативні. Тож виникає питання, який варіант обрати? Як на нас, то найкраще використовувати Face ID, при цьому рекомендується додатково використовувати пін-коди для доступу до важливих файлів та банківських додатків.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version