Home Новини сучасних технологій Відомо, які дані банківської карти не можна повідомляти стороннім особам

Відомо, які дані банківської карти не можна повідомляти стороннім особам

0

Ми не раз говорили про те, що не можна нікому повідомляти дані своєї банківської карти. Сьогодні ми детально розглянемо, які саме дані вашої банківської карти не можна повідомляти стороннім особам.

Для початку визначимо, які ваші дані зазначені на банківській карті. А це:

  • номер картки;
  • ім’я та прізвище власника картки;
  • термін дії картки;
  • на зворотному боці зазначений код CVC або CVV.

Номер картки – це те, що можна повідомляти стороннім людям, так як він потрібен, до прикладу, для переказу коштів на вашу картку. Але якщо вам приходять сумнівні смс, де зазначений номер вашої картки, краще не реагуйте на них, так як є велика ймовірність, що повідомлення від шахраїв. Краще уникайте спілкування з ними, так як в процесі розмови ви можете повідомити їм і інші ваші дані, відповідно до чого ваші кошти будуть під загрозою.

Не повідомляйте нікому всі інші дані вашої картки - ім’я та прізвище власника картки, термін дії та код CVC або CVV. Також це стосується смс-кодів, які стосуються банківської картки. Якщо такі дані потраплять до зловмисників, то вони зможуть розраховуватись вашою карткою в інтернет-магазинах, тощо.

Якщо ви випадково розголосили ті дані вашої картки, якими не варто ні з ким ділитись, чи маєте підозру що хтось дізнався їх самостійно, рекомендується перевипустити вашу банківську картку. І ще одне нагадування, це не давайте вашу картку продавцям магазинів чи співробітникам інших компаній, тобто вони не мають права забирати її і ви не повинні втрачати її з поля зору. Так як саме в такі моменти, недобросовісні працівники можуть переписати усі дані вашої картки, що в подальшому лише нашкодить вам. Будьте обережні!

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version