Реклама

Яскравість смартфона і чого ми ще про неї не знаємо

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Яскравість смартфона – це той параметр, на який мало хто взагалі звертає увагу. Причина в тому, що не всі розуміють, як вона вимірюється і чим взагалі відрізняється на різних пристроях. Ми хочемо розповісти детальніше про цей параметр, щоб люди могли оцінити якість свого екрана.

Цікаво: Чому зараз таке велике значення приділяють частоті оновлення екрану?

Можливо, не всі знали, але рівень яскравості має свою одиницю виміру. В даному випадку це ніти. Сучасні моделі мають показники 400-1000 ніт. Це нормальний показних для середньобюджетних смартфонів. Якщо ж мова стосується флагмана, то там цей показник може бути значно вищий. Насправді перевірити це дуже складно, адже виробники можуть писати трохи більші цифри, ніж є насправді. Якщо порівняти декілька смартфонів з різних цінових категорій, то стає помітно, що іноді екрани взагалі не мають різниці, а характеристики дисплея практично ідентичні.

Тепер  розберемо декілька фактів про встановлення яскравості на смартфоні. Це також тема, яка дуже важлива, але не всі звертають на це увагу.

Цікаво: Розповідаємо, як налаштувати екран блокування Android за допомогою екрана блокування PIP.

  • Не варто встановлювати яскравість на максимум. Це шкодить самому дисплею, очам людини та смартфону в цілому. Він цього може дуже нагрітись пристрій, а високі температури і техніка це несумісні речі, особливо для акумулятора.
  • Для користувача добре вмикати режим автоналаштування яскравості екрана, але це не дуже добре впливає на батарею. Вона може розряджатись на 10-15% швидше, ніж коли ця функція вимкнена.
  • Автоматичне налаштування яскравості не завжди все робить правильно. Іноді варто самому виставити цей параметр, щоб мати змогу переглядати потрібну інформацію без навантаження на очі.

Ось такі правила варто знати та розуміти. Це допоможе підвищити комфорт під час користування телефоном і не зіпсувати собі зір.

Цікаво: Розповідаємо, що робити, коли екран смартфону (Android і iPhone) став чорним.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 5 причин, почему пользователи iPhone переходят на Android

Наверное самая популярная битва и большое количество споров возникает именно от поиска истины в том, какая операционная система лучше:...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -