Home Новини сучасних технологій Інфрачервоний порт у сучасних смартфонах

Інфрачервоний порт у сучасних смартфонах

0
Інфрачервоний порт у сучасних смартфонах

Сьогодні поговоримо про ІЧ-порт у телефонах та наскільки він актуальний у 2022 році. Деякі виробники смартфонів ще досі випускають свої гаджети з вбудованим ІЧ-портом. Виникає питання, для чого ж все-таки він потрібен у сучасному світі?

Цікаво: Робимо пульт із старого смартфона. Декілька правил.

Якщо раніше він використовувався для передачі даних (зображень, мелодій, тощо) між двома телефонами за допомогою інфрачервоного випромінювання, то зараз з’явились набагато швидші та практичніші способи обміну інформації (Bluetooth, Wi-Fi, інтернет). А функція ІЧ-порта кардинально змінилась. Він тепер не працює на прийом, але ще досі випромінює інфрачервоне світло. Саме за рахунок цього можна керувати побутовою технікою вдома, яка працює на пульті.

Отже, смартфон з інфрачервоним портом може слугувати замість пульта дистанційного керування майже для будь-якої техніки (робота-пилососа, телевізора, кондиціонера, тощо).

Головна вимога для роботи телефону в ролі пульта – невелика відстань між телефоном та приладом, та відсутність перешкод.

Спосіб застосування точно такий самий як зі звичайним пультом, слід направити телефон у бік тієї техніки стороною, де розташований інфрачервоний випромінювач. Звісно, це спростить життя власникам кількох пристроїв з дистанційним керуванням, так як універсальний пульт буде завжди під рукою.

Цікаво: Названо пристрої, які можна підключити до роз’єму зарядки смартфона

Для керування технікою знадобиться спеціальна програма. Більшість виробників, які випускають пристрої з інфрачервоним випромінюванням розробляють власні програми. Наприклад, в Huawei доступна програма “Smart Controller”, а у Xiaomi встановлений додаток “Мій пульт”. Звісно є і універсальні програми з вільним доступом, які можна завантажити в Google Play.

Зараз в основному виробництвом смартфонів з інфрачервоним портом займаються китайські виробники (Xiaomi, Honor, Meizu, Huawei). Більшість компаній відмовилось від такого виробництва, тому що це ускладнює процес зборки, та звісно підвищує кінцеву вартість смартфона. Та незважаючи на це, перелічені вище компанії продовжують випускати телефони з ІЧ-портом. Через це навіть серед обмеженої кількості виробників користувачі мають можливість вибрати собі гаджет, який буде підходити за характеристиками та бюджетом.

Цікаво: Названо кілька популярних датчиків, які точно є у вашому смартфоні.

NO COMMENTS

Exit mobile version