Home Новини сучасних технологій Названо кілька популярних датчиків, які точно є у вашому смартфоні

Названо кілька популярних датчиків, які точно є у вашому смартфоні

0

Смартфони сьогодні отримують безліч функцій та датчиків, про які ми й не здогадуємось. Навіть користуючись смартфоном кілька років, дані датчики можуть ні разу не використовуватись нами. Отже, зараз буде названо кілька популярних датчиків, які точно є у вашому смартфоні та розповімо як перевірити їх наявність.

Найпопулярнішими та такими, які зустрічаються практично в кожному смартфоні є такі датчики: гіроскоп, акселерометр, датчик наближення та освітлення, барометр, датчик Хола. Менш популярними є датчики для визначення серцебиття, інфрачервоний датчик, датчик вологи, термометр, тощо.

Якщо говорити детальніше, то акселерометр визначає рівень нахилу пристрою у відношенні до земної поверхні та передає ці дані в систему. А гіроскоп потрібен для можливості автоматичного повороту екрану. Дані датчики зустрічаються і у найбюджетніших моделях, правда самостійно їх побачити неможливо, так як знаходяться вони безпосередньо під корпусом смартфона.

Датчик наближення спрямований на визначення відстані від смартфона до певного об’єкта. До прикладу, при розмові, коли ви тримаєте телефон біля вуха, даний датчик автоматично вимикає екран при таких діях. Датчик освітлення використовується для автоматичного регулювання яскравості дисплея. Розташовані дані датчики поряд із динаміком та присутні також у смартфонах різних цінових категорій.
Барометр вимірює рівень атмосферного тиску, а датчик Холла визначає ступінь величини магнітного поля. Перший датчик в більшості випадків зустрічається у дорогих смартфонах.

Тепер стосовно того, як визначити, які датчики знаходяться на вашому пристрої і тут вам можуть допомогти сторонні додатки. До прикладу, AIDA64, Датчикер або CPU-Z. Завантажити їх можна в Play Market. Дані додатки можуть проаналізувати та надати вам повний список усіх наявних на вашому смартфоні датчиків.

Не можемо не нагадати, що завантажувати програми потрібно лише з офіційних магазинів та перевірених джерел, а також такого типу додатки не варто довго залишати на смартфоні, щоб не завантажувати лишній раз пам’ять вашого пристрою. Ви можете переглянути усе, що вас цікавить, та видалити додаток. Далі при необхідності можна буде встановити його знову.

Також нещодавно стало відомо, які датчики розміщуються над дисплеєм смартфона, про які ви не здогадувалися.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version